Šiptari se takmiče ko je veća dileja: Haradinaj i Pacoli zaratili oko odluke o "personi non grata" za povređenog Rusa

Autor: Tanjug

Vesti

31.05.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici privremenih institucija u Prištini dali su danas različite izjave o tome ko je ruskog državjanina Mihaila Krasnočenkova, koga je pre nekoliko dana uhapsila kosovska policija na severu Pokrajine, proglasio "personom non grata".

Haradinaj i Pacoli

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj izjavioje danas da je on proglasio Krasnoščenka nepoželjnom osobom, na šta je reagovao savetnik ministra spoljnih poslova Jetlir Ziberaj rekavši da je ministar Bedžet Pacolija juče doneo tu odluku, prenosi portal Gazeta Ekspres. 

- Ministarstvo spoljnih poslova juče je proglasilo pripadnika UNMIK sa ruskim državljanstvom "personom non grata" , pošto UNMIK nije ukinuo imunitet svom službeniku i nije sarađivao sa sudskim vlastima - naveo je Ziberaj na svom Fejsbuk profilu.

Krasnosčenkov je od juče na VMA u Beogradu, zbog povreda koje su mu kosovski specijalci naneli tokom brutalne akcije hapšenja u utorak, na severu Kosova i Metohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading