VUČIĆ: Povećanje cena minimalno, ali neophodno za zdravu ekonomiju kakvu danas imamo

Autor: TV Prva, Republika

Vesti

06.06.2019

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, gostujući na TV Prva, osvrnuo i na zdravu ekonomiju koju, kako navodi, danas imamo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je na pitanje čime opravdava povećanje cena ako je dinar stabilan i plate povećane, da je njegov cilj zdrava ekonomija a da, na primer, zbog najniže cene električne energije, privreda sporo raste.

Vučić ističe da su ta povećanja, na ukupnom nivou, minimalna - do dva odsto.


- Uvek ćemo ići na povećanje standarda. Hoću da nemamo socijalne ustanove, nećemo da kupujemo socijalni mir, birače, hoću da pravimo zdravu ekonomiju kao što imamo danas - ističe Vučić.

Privredni rast će, uprkos lošijim pokazateljima u prvom kvartalu, u drugom biti 3,5 odsto, a u trećem i četvrtom će biti još bolji - dodao je on.

- Gledaćemo da idemo svake godine rast bude 4,5 odsto ili pet. Za to morate da imate tržišno orijentisanu privredu. Hoćemo da gradimo puteve? Za to treba puno novca, sad nam treba 30 miliona evra za puteve po Kraljevu zbog poplava - naveo je on.

izjavio je i da će ekonosmki rast Srbije u narednom periodu biti pozitivan i da se tu "očekuje sve najbolje".

Predsednik je izjavio i da će nastojati da minimalna mesečna zarada u Srbiji bude 30.000 dinara.

- Sada je minimalna zarada 27.200 dinara i u ovoj godini bi trebalo da bude povećana na 29.000 dinara, ali ću se truditi da u razgovoru sa poslodavcima obezbedim da niko u Srbiji ne prima manje od 30.000 dinara - rekao je Vučić.

VUČIĆ: U Rimu na putevima ima više rupa nego u celoj Srbiji

Upitan da li je zadovoljan i održavanjem puteva i kako komentariše to što Zoran Drobnjak iz "Puteva Srbije" Vučić kaže da će mu za održavanje puteva, i pored povehanja cena putarine, biti potrebno još 100 miliona evra, Vučić kaže da on samo tvrdi pazar, a da bi bio zadovoljan i sa 26 miliona evra.

- Puteve dobro održavamo, bolje nego neke druge zemlje, ali problema ima i voleo bih da uložimo više."

Kako kaže, za tri meseca Srbija će prestići Hrvatsku i imati više puteva, a radi se i na deonici od hrvatske granice do skretanja za Kuzmin.

Smeta mu što se sve uvek predstavlja negativno, kaže da o rupama u Beogradu izveštava nadležne i sam, ali da treba priznati da "u Rimu ima više rupa nego u celoj Srbiji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sasša

06.06.2019 09:16

Koliko god,bitno da se povećava.

nikola

06.06.2019 09:32

Ako rastu plate, ako rastu penzije, ako raste minimalna cena rada pa logicno je da pomalo rastu i cene, priblizavamo se EU i standardima...

Miki

06.06.2019 09:50

Zivimo u vreme liberalnog kapitalizma, gde su ovakve stvari normalne i pogoduju zdravoj ekonomiji.

Vladimir

06.06.2019 10:27

Predsednik Vučić sigurno zna šta je najbolje za građane i državu.