"Jeremić sa Prištinom planira napad na Vučića i Srbiju"

Autor: Tanjug

Vesti

18.06.2019

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista (SL) saopštila je danas da je Vuk Jeremić, za kojeg navode da je nesreća srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, došao kod "svojih mentora u Prištini" kako bi zajedno napravili plan napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbiju i tu, najjaču stranku kosovskih Srba.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

Kako se navodi u saopštenju SL, Vuk Jeremić je tvorac najjačeg stuba prištinske platforme protiv dijaloga, i to zbog traženja mišljenja Međunarodnog suda pravde koji je legalizovao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Na Jeremićeve navode o teškom položaju srpskog naroda na Kosmetu, Srpska lista mu je poručila da odgovor može potražiti kod sebe samog i svog druga Borka Stefanovića, jer je, navode, Jeremić Albancima dao pravnu potporu, a Stefanović uspostavio granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, administrativnim prelazima između Kosova i centralne Srbije. 

Kada je u pitanju "Jeremićeva zabrinutost" po pitanju kriminala na KiM, Srpska lista navodi da on i treba da bude zabrinut zbog toga, kao i zbog korupcije, kao što brine i srpski narod. 

- Sa jedne strane je to kriminal Prištine koja vrši institucionalno nasijje nad Srbima, a sa druge strane kriminal Jeremićevih pajtosa - ističe se u saopštenju. 

Navodi se i da je Jeremić informisan o kriminalu od Nenada Cvetkovića Čička, svog čoveka od poverenja, koji je inače od pravosudnih organa Srbije pravosnažno osuđen zbog silovanja i odležao više godina u zatvoru, a za isto delo i dva puta prijavljivan u prethodnih nekoliko godina. 

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

- Jeremićev čovek Čičko je među Srbima na Kosmetu poznat kao čovek koji je izdao i potkazao srpske policajce koji su zbog njega bili hapšeni i maltretirani - navodi se u saopštenju i ističe da ne treba zaboraviti da je Priština Vuku Jeremiću bez ikakvih problema dozvolila da šeta Kosmetom i ruča po albanskim restoranima sa osuđenim silovateljima, dok mu albanski mediji daju punu podršku. 

Kako se dodaje, Jeremić je šetao slobodno po KiM, dok Priština i mediji predsednika Aleksandra Vučića "predstavljaju kao sotonu koja ugrožava njihovu takozvanu nezavisnost".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
milica

18.06.2019 10:06

Šta drugo očekivati od osobe kao što je Jeremić.

Vlajko

18.06.2019 10:20

Sreća pa je Jeremić u Srbiji minorna ličnost.

Gagi

18.06.2019 10:23

Jeremića iza rešetaka ! I da se još zahvali ako ga uhapse pre nego što ga stigne kazna Božija !

Nina

18.06.2019 10:24

Nisam iznenađena ni malo, od njega se svašta može očekivati.