VUČIĆ NAJAVIO: Deset milijardi za preporod Srbije!

Autor: S.T.

Vesti

24.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će pre kraja godine biti pokrenut novi i do sada najveći investicioni ciklus u zemlji, vredan između pet i 10 milijardi evra. On je, nakon što je sa ministrom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem obišao radove na parku u okviru projekta "Beograd na vodi", objasnio da će taj investicioni ciklus biti završen za četiri ili pet godina i da će sadržati projekte za razvoj cele Srbije.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vučić sa Vesićem i Malim

- Razgovarao sam sa predsednicom Vlade i ministrom finansija i pre nove godine izaći ćemo sa novim predlogom velikog, do sada najvećeg investicionog plana za razvoj i napredak Srbije. Sada imamo prvi put priliku da to uradimo - rekao je Vučić i objasnio da je 2012. ili 2013. bilo besmisleno da se tako nešto pokreće jer se tada naša zemlja "davila i borila za vazduh". Danas nije tako i zato možemo da ulažemo u kapitalne infrastrukturne projekte - u kanalizaciju, vodovod, prečistače za otpadne vode, metro, pruge... i sve drugo u čemu Srbija zaostaje za zapadnom Evropom.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Pregovori sa "Luj Vitonom", "Pradom", "Gučijem"

Srbija i Beograd će mnogo da zarađuju u turizmu. Vučić je naveo da je 2017. godine u Srbiji bilo 50.000 turista iz Kine, a da se ove godine očekuje da ih bude 180.000, a kasnije i više od 300.000.

- Trudimo se da u Srbiju dovedemo najveće svetske kompanije. Na primer, pregovaramo sa "Luj Vitonom", "Pradom", "Gučijem"... Ako takve kompanije dođu, onda će veliki broj turista iz Azije, ali i iz regiona, hrliti u Beograd, jer će ovde to moći da kupe po povoljnijim cenama - rekao je Vučić.

- Sve ćemo da završimo u narednih nekoliko godina. Napravićemo jedan novi plan i veliki program koji će zaposliti celu Srbiju - istakao je predsednik i najavio da će biti angažovane sve važne svetske institucije oko formiranja investicionog plana.

Dobro jutro, Kolumbo

Vučić je kritikovao Haradinaja što je imenovao ljude koji štite sever Kosova od njihove intervencije, ocenivši da je to užasno što je učinio.

- Stavio je metu na čelo tim ljudima. To nisu kriminalci, pominjao je poštene i normalne ljude. Rekao je da su to ljudi koji su protiv nezavisnosti Kosova. Dobro jutro, Kolumbo. Imaš ovde ljude koji se zalažu za nezavisno Kosovo, Radu Trajković i sve stručnjake iz "1 od 5 miliona", a svi ostali su protiv i zar zbog toga treba i njima da staviš metu na čelo - upitao je Vučić.

Plan investicija će obuhvatiti projekte za razvoj cele Srbije i biće realizovan za četiri ili pet godina, obećao predsednik

- Taj plan će biti ubedljivo najveći u modernoj istoriji i potpuno će rešiti problem nezaposlenosti - rekao je Vučić i dodao da će te investicije podići privredni rast zemlje za pet ili šest odsto.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dragan Đilas

Đilasovi samo gledali u nebo

Vučić je ponovio da mu je žao što nema sastanka u Parizu i istakao da je Priština shvatila da se Srbiji žuri u ekonomski napredak i da Priština može da nas ometa tako što će da nas ucenjuje i iznuđuje odlaganje postizanja rešenja. Kazao je da je žalostan kada čuje ocene pojedinih američkih krugova da je Priština imala pravo da uvede takse zato što je Srbija radila na povlačenju priznanja.

- Ja neću da se ponašam kao Đilas i ostali koji ništa nisu radili i gledali u nebo kada je 90 zemalja priznalo Kosovo. Mi smo se angažovali i došli do toga da 13 država povuče priznanje - rekao je predsednik.

Predsednik je odgovarao na brojna pitanja novinara i komentarisao aktuelne političke i druge teme iz naše svakodnevice.

Beogradski Šanzelize

Vučić je Beograđane zamolio za strpljenje i razumevanje zbog radova u centru prestonice. Dodao je i da je dobio fotografije radova iz Novog Sada i iz delova Niša, pa je i za žitelje tih gradova imao istu molbu. Naveo je i da će "Beograd na vodi" imati jedan od najlepših bulevara, Vudro Vilson aveniju, koja će, kaže, biti beogradski Šanzelize i koja će biti otvorena u naredna dva meseca.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić

Džaba emisija, ništa bez serije o Vesiću

Na pitanje kako komentariše to što je TV Nova, koja je u vlasništvu Šolaka, a u vezi je sa Đilasom, emitovala celu emisiju o Goranu Vesiću, Vučić je u šali rekao: "Ništa dok Vesić ne dobije celu seriju". Predsednik je dodao da je bilo puno emisija i na njegov račun i poručio Vesiću da u tom smislu treba da ga sustigne.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mario

24.06.2019 06:56

Vucic nije ukrao milijardu kao Djilas!

Mia

24.06.2019 13:33

Aleksandar Vucic jos jednom je pokazao koliko mu je stalo do Srbije.