Šešelj oduvao EU: Prestanite sa rusofobijom i naučite šta je demokratija

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

25.06.2019

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj poručio je danas na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom.

RepublikaFoto: youtube.com/ Radikali u Skupštini
Aleksandar Šešelj

Na sednici prvog dana letnjeg zasedanja, koja je trajala do ranih jutarnjih sati, Parlamentarna skupština Saveta Evrope donela je rezoluciju kojom su Rusiji priznata sva prava i vraćeno joj pravo glasa, prethodno odbacivši više od 220 ukrajinskih i britanskih amandmana, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

U svom obraćanju članovima Parlamentarne skupštine, Aleksandar Šešelj je naveo da je cilj Saveta Evrope pre svega zaštita demokratije i vladavine prava, ali da se, kako je naveo, u poslednjih pet godina u njemu donose nedemokratske odluke.

- Kako drugačije objasniti oduzimanje prava glasa državi članici. Već pet godina u Savetu Evrope ne postoji drugo mišljenje - rekao je Šešelj i dodao da je već pet godina Krim je jedna od najvažnijih tema u Savetu Evrope, iako to pitanje nije u njegovoj nadležnosti. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Šešelj je ocenio da iz primera Krima može mnogo da se nauči. 

- Možemo da se uverimo šta je demokratija, šta je referendum, i kako referendum izgleda kada ljudi glasaju slobodno. Građani Krima su doneli odluku, jer nisu hteli da budu spaljeni kao njihovi sunarodnici u Odesi. Odmah zatim su se vratili u otadžbinu. Evropa mora da prestane s rusofobijom i antiruskom histerijom. Neprijatelj Evrope i sveta je fašizam, a Rusija nas je već jednom spasila od fašizma - zaključio je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading