(VIDEO) Đurić: Srbima na Kosova je svaki dan Vidovdan jer se neprestano bore za opstanak

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

29.06.2019

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je gostujući u "Novom jutru“ da je za Srbe na KiM svaki dan Vidovdan jer se svakoga dana bore za opstanak i poručio da niko na KiM neće ostati ni gladan ni žedan, i da će se raditi na normalizacije situacije po pitanju snabdevanja osnovnim životnim namirnicama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Đurić kaže da je i dalje pod utiskom Vidovdana na Kosovu i Metohiji.  - Našem narodu na KiM je svakoga dana Vidovdan. U ostalim delovima Srbije se istorijskog, simboličkog i duhovnog značaja Vidovdana za naš narod setimo jednom godišnje, a na KiM je Srbima svakoga dana Vidovdan jer im je svakoga dana borba za opstanak, da sačuvaju svoje srpsko ime, nacionalni identit i pravo da postoje na KiM – naveo je Đurić.

Kako je dodao, zbog toga je bilo važno da juče pošaljemo poruku na KiM u ime cele Srbije sloge i solidarnosti.  - Oni su sve vreme igrali jednu šahovsku igru, tražili su način kako će da ponize Srbiju, kako će mene da odvrate od odlaska na KiM. Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju zna da je nemoguće bilo kog Srbina sprečiti da bude na Kosovu i Metohiji - dodao je Đurić. 

Đurić je naveo da nije odustao pod pretnjama Prištine i da to nikada neće uraditi. - Ne želim da ugrožavam bilo čiju bezbednost i bilo čije živote, mi nastojimo budemo odgovorni, da nikome ne damo povod, makar i lažni da gazi i ugnjetava naš narod. Srbija i njene državne institucije su sa našim narodom na KiM – naveo je Đurić.  

Kako je dodao, Srbija na KiM sprovodi 149 projekata podrške, a do kraja godine će on biti povećan na 350. - Voleo bih da nauče nešto iz naše poruke da oni što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za Albance - rekao je Đurić i dodao da je u civilizacijskom smislu bio razočaran izjavom Envera Hodžaja koji je rekao da smatra da je projekat "Sunčana dolina" agresorski srpski pokušaj da se promeni etnička struktura.  - Njegova izjava je čist rasizam uperen protiv srpskog naroda koji pokazuje da njemu smeta povratak raseljenih i pokušaj da se jedan humanitarni projekat zloupotrebi u šovinističke dnevno-političe svrhe – naveo je direktor kancelarije za KiM.   

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
MIna

29.06.2019 08:36

Djuric je sasvim upravu......

ceca

29.06.2019 08:38

Potomci Obilica svaki dan vode borbu na braniku otadzbine.

Ester

29.06.2019 08:48

Da li ima kraj ove patnje?

minja

29.06.2019 09:06

Nas narod koji zivi na Kosovu, nije sam, mi smo tu da ih podrzimo i pomazemp koliko god mozemo, obezbedicemo im hranu, i necemo dozvoliti da gladuju.