Reagovao načelnik UKP na tvrdnje Milovića da je Lončar sarađivao sa "zemuncima"

Autor: Republika

Vesti

01.07.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević, reagujući na tvrdnje Rodoljuba Milovića da "nije mogao da podnese krivičnu prijavu protiv Zlatibora Lončara jer je bilo na tužilaštvima da nalože istragu“, kaže da to apsolutno nije tačno.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije

- Milović je najpre kao policijski službenik u vreme istrage o pripadnicima "zemunskog klana“ i potom kao načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije u periodu od 2007. do juna 2014. mogao ukoliko je imao saznanja o navodnoj povezanosti Lončara sa pripadnicima "zemunskog klana“ da ih istraži, prikupi dokaze i podnese krivičnu prijavu. Za to mu nije trebalo tužilaštvo. Ne treba da podsećam ni njega, kao nekoga sa tolikim stažom u policiji, niti javnost, da se u Srbiji tužilačka istraga koja podrazumeva obavezan nalog tužilaštva za preduzimanje bilo koje dokazne radnje, sprovodi tek od oktobra 2013. Pre toga je policija mogla samostalno da preduzima sve dokazne radnje, te je potpuno netačna njegova tvrdnja da nije mogao da podnese prijavu - kaže Kovačević, napominjući da se otuda nameće logično pitanje zašto to nije učinio tokom više od decenije koliko sam Milović tvrdi da je posedovao ova saznanja o Lončaru. 

On dodaje i da bivši načelnik UKP-a do danas nije dao jasne odgovore, pogotovo iz ugla policijskih profesionalaca, o svojim bliskim odnosima sa Ljubišom Buhom Čumetom. 

- Ostalo je nedorečeno zašto je toliki broj puta sedeo sa Ljubišom Buhom Čumetom, jednim od najbližih saradnika "zemunskog klana“, u svojoj kancelariji u MUP-u, kao jedan od najljućih policijskih boraca protiv "zemunskog klana“. Javnost je svakako ostala uskraćena za te odgovore - kaže Kovačević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mihsjlo

01.07.2019 21:46

A njegovi sastanci i dugi razgovori sa Čumetom, pod velom tajni.