(FOTO) Vulin na sahrani Bulatovića: On je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje, uvek je bio uz svoj narod!

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2019

11:35 >> 12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji predvodi delegaciju Srbije na sahrani nekadašnjeg predsednika Crne gore i Vlade SRJ, Momira Bulatovića, položio je na njegovom odru venac u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Aleksandar Vulin na sahrani

Vulin je takođe izjavio saučešće porodici Momira Bulatovića na gradskom groblju u Podgorici. Sa ministrom je bio i general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za operativne poslove VS.

- Srbija pamti sve i Srbija ne zaboravlja ništa. Srbija ne zaboravlja ničije dobro, Srbija ne zaboravlja ničije zlo. I svakom se nastoji i trudi da vrati po zasluzi. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje - poručio je Vulin na sahrani na podgoričkom groblju Čepurci, gde su prijatelji i građani izražavali saučešće porodici Momira Bulatovića.

RepublikaFoto: Tanjug/Portal IN4S
Sahrana Bulatovića

Vulin je rekao da je Bulatović čovek koji, kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, nije oklevao da stane uz svoj narod i da, kada je počela agresija na SR Jugoslaviju, nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom već je opet bio uz svoj narod. 

Takođe, prisustvovala je i delegacija Socijalističke partije Srbije, koju su činili funkcioneri Vladan Zagrađanin, Nikola Šainović, profesor Predrag Marković i predsednik omladine SPS Uglješa Marković.

SPS u saopštenju navodi da se Šainović od svog bivšeg kolege i prijatelja oprostio rečima da će se u narodu primiti izraz "dosledan kao Momir Bulatović". 

Šainović je obraćanje završio izjavljivanjem saučešća u ime SPS-a i predsednika partije Ivice Dačića.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Lea

02.07.2019 16:43

Neka mu je laka zemlja!

SAFARI

02.07.2019 20:35

Velika tuga.

pijacar

03.07.2019 05:03

Saucesce porodici.