Hrvati ga naterali da pali srpsku zastavu! Monstruozno iživljavanje nad srpskim dečakom

Autor:

Vesti

03.07.2019

03:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletni dečak pali srpsku zastavu i Srbima preti krvoprolićem! Na društvenim mrežama juče je osvanuo jeziv video-snimak na kojem se vidi kako dečak pali zastavu i govori "Ubij, zakolji da Srbin ne postoji". Kako saznajemo, dečak sa snimka je srpske nacionalnosti, a kasnije se ispostavilo da su 14-godišnjeg mališana iz Šida na paljenje zastave primorala trojica dečaka hrvatske nacionalnosti i da su mu pretili batinama. Snimak je nastao u Šidu u subotu uveče, posle noćnog izlaska, a očigledno je da su se dečaci nalazili u vidno alkoholisanom stanju. Na snimku se vidi kako dečak uzima upaljač i protiv svoje volje pali deo po deo zastave, dok se drugi dečaci smeju i snimaju uz nacionalističke povike.

RepublikaFoto: facebook.com/Poluga Jovan/Printscreen
Paljenje srpske zastave u Šidu

NACIONALISTIČKI POKLIČI

- Neka gori srpska zastava, šiptarija forever. Gori pi*da mu materina. Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji - vikao je hrvatski dečak, koji je snimio paljenje zastave i bio jedan od nalogodavaca ovog skandala.

Snimak je izazvao veliku pažnju stanovnika tog okruga i brzo se proširio Fejsbukom, te izazvao pregršt osuđujućih komentara.

Tek svršeni osnovac, potresen zbog osude sugrađana i javnosti, nešto kasnije objavio je snimak na kome se vidi kako u znak izvinjenja ljubi srpsku zastavu i pravda se zbog postupak, objašnjavajući da nije kriv za to što se dogodilo.

Izvinjavam se svim građanima Srbije i svim ljudima koji žive u Srbiji, poručio dečak posle incidenta i poljubio zastavu

- Izvinjavam se svim građanima Srbije i svim ljudima koji žive u Srbiji, što sam zapalio srpsku zastavu. Ja se stvarno izvinjavam i ovo se stvarno više nikad neće dogoditi - poručio je maloletnik, prišao srpskoj zastavi i poljubio je.

Za ovaj incident javnost ne bi ni saznala da sporni video nije obelodanilo Udruženje građana Srpski vitezovi iz Šida, koje je slučaj odmah prijavilo policiji.

UKRALI ZASTAVU

- Pravo svakog patriote je da ovakav slučaj prijavi. Sakupili smo operativne informacije i saznanja i prosledili ih policijskoj stanici u Šidu, na dalju obradu. Imamo saznanja da su im uručeni pozivi i da će u tužilaštvu biti saslušani - kaže predsednik Udruženje "Srpski vitezovi" Srđan Simanović i dodaje da postoji mogućnost da je zastava koju je dečak palio ukradena sa neke državne ustanove.

- Upozoravao sam da će se ovakve stvari dešavati. Žao nam je što je dečak Srbin bio primoran na ovakve stvari. Diskutabilno je odakle deci srpska zastava, koja ima nosač kao one koje stoje na državnim institucijama - istakao je Simanović.

Šid se, podsetimo, nalazi na samoj granici sa Hrvatskom, odnosno od graničnog prelaza udaljen je samo petnaestak minuta vožnje.

Policija: Biće saslušani

Iz Policijske uprave Šid poručuju da će dečaci biti saslušani pred tužiocem. Ističu i da će biti preduzete sve mere da se slučaj istraži i krivci adekvatno kazne kako se takve stvari ne bi ponovile.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading