(FOTO) Ministar Ðorđević obišao napušteno dete iz Višnjice

Autor: Tanjug

Vesti

03.07.2019

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević posetio je danas napušteno jednoipogodišnje dete, koje je u ponedeljak uveče pronađeno u Višnjici.

Foto: Tanjug
Ministar Đorđević sa napuštenim detetom

Dete je zahvaljujući brzom reagovanju Centra za socijalni rad Palilula smešteno u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, a u što kraćem roku će biti smešteno u jednu od hraniteljskih porodica, najavio je Ðorđević. 

Nakon toga će centri za socijalni rad Palilula i Leskovac odlučiti o daljim postupcima, koji su u najboljem interesu deteta, navodi se u saopštenju ministarstva. 


Ðorđević je naveo da se u izveštaju koji je dostavio Centar za socijalni rad navodi da je dete emocionalno i higijenski zapušteno bez vidljivih tragova koji bi ukazivali na druge vrste zlostavljanja.
RepublikaFoto: Tanjug
Poseta ministra

Ministar je zahvalio svim nadležnim organima koji su odmah postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao i savesnim građanima na brzom reagovanju i pružanju adekvatne pomoći. 


Naveo je da se još jednom pokazalo da smo odgovorno društvo koje ima izraženu empatiju prema drugima i koje uvek pruža pomoć onima kojima je ona neophodna. 

- Jedna od prioritetnih aktivnosti ministarstva, kojoj se pridaje posebna pažnja, jeste zaštita dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer svako dete zaslužuje i mora da ima najbolju zaštitu i pravo na bezbrižno odrastanje - naveo je Ðorđević. 

Od oktobra prošle godine ovo je četvrti slučaj napuštanja deteta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading