Đilas: Lopovi iz DS cepaju moj savez!

Autor: MARIJA R. ILIĆ

Vesti

05.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas iskalio je bes na bivše saradnike iz Demokratske stranke, koje je optužio da su "lopovi" i glavni krivci za propast Saveza za Srbiju. Na sastanku lidera opozicije koji je održan u utorak po podne šef SZS nije bio jedini kome je pukao film, te je potragu za krivcima za urušavanje SZS tražio i lider Dveri Boško Obradović, dok lider Narodne stranke Vuk Jeremić priprema teren za napuštanje broda koji tone.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zoran Lutovac na sastanku šefova opozicije

- Đilas je bukvalno kipteo od besa. Video je neka istraživanja koja pokazuju da je rejting SZS u sve većem padu. Optužio je ceo DS da sabotira Savez, a onda se ostrvio na Danila Bašića, koji vodi beogradski odbor DS. Rekao je da je Bašić lopov, te da ga beogradski odbor DS najviše minira svojim aktivnostima. Bašić, koga je tako isprozivao i optužio je čovek koji je bio Đilasov pomoćnik u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda - priča izvor Srpskog telegrafa koji je prisustvovao sastanku šefova opozicije koji je održan na Terazijama.

OTROVNE STRELE

Šef ovog dela opozicije zamerio je demokratama i to što zagovaraju ujedinjenje svestan da bi time njegova pozicija bila marginalizovana. Naš sagovornik dodaje i da je tada bivši lider DS sve otrovne strele usmerio ka aktuelnom predsedniku DS.

Rejting SZS je u padu od početka protesta "1 od 5 miliona", Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

- Počeo je da vileni, čak je i vikao na Zorana Lutovca. Od njega ne da je tražio već je zahtevao da posmenjuje sve po DS koji se protive i ne podržavaju Savez - otkrivaju naši izvori i dodaju da je Đilas besan kao ris napustio sastanak.

Naši sagovornici dodaju da se na Đilasovu priču nadovezao Boško Obradović.

- I on, kao i Đilas, krivi DS za pad rejtinga Saveza. Žalio se na ceo SZS, pre svega demokrate, tvrdeći da on "gine od posla", a da rezultata nema. Boško je rekao da su Dveri same imale pet odsto na izborima u Srbiji, a sad, prema istraživanjima, svi skupa nemaju deset odsto - otkrivaju naši sagovornici.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Situacijom u ovoj koaliciji nije zadovoljan ni Vuk Jeremić, koji po oceni naših sagovornika traži elegantan način da napusti SZS.

- Pored opšteg rasula koje vlada u koaliciji, Jeremić smatra da ima problem u svojoj partiji. Smeta mu što se njegov potpredsednik Nikola Jovanović eksponira više od njega i što je postao prepoznatljivo lice, što Vuk vidi kao opasnost da će biti skrajnut - pričaju iz Saveza.

NEMA TU BUDUĆNOSTI

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Srpski telegraf kaže da ne vidi da SZS ima budućnost.

- Prema rezultatima istraživanja u koje sam imao uvid, rejting SZS je u padu od početka protesta "1 od 5 miliona". U tome je svakako najveća odgovornost DS jer su oni jedina stranka tog saveza. I neki drugi sebe zovu strankama, ali oni su samo grupice građana. Umesto da se pripremaju za izbore 2020, da definišu politiku i obučavaju kontrolore, oni se pripremaju na bojkot i nasilno sprečavanje izbora. To će im obezbediti nastavak pada rejtinga - ocenjuje Krstić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
mikaaa

05.07.2019 06:54

Uvek je Djilasu neko drugi kriv.

Vlada

05.07.2019 06:55

Opste rasulo i konfuzija u opoziciji

MilijanaLakić

05.07.2019 06:57

amit u okviru Berlinske inicijative

milica

05.07.2019 06:58

Uvek će đilasu neko smetati,ne voli društvo a sam je nesposoban za bilo šta.