Mile se sigurno nasekirao zbog ovoga! Tači ne ide u Sarajevo zbog Dodikovog ponižavajućeg poziva

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.07.2019

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači odbio je da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistocnoj Evropi (SEECP) u BiH, zbog toga što je, kako je naveo, poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Haradinaj i Tači

- Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku - napisao je Tači na Fejsbuku. Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje. 

- Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama - naveo je Tači. Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, jer predstavnici te države potpuno primenjuju anti-evropske prakse, koje se, kako je naveo, "ne razlikuju od onih u Srbiji".

- Takvim destruktivnim pristupom, regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi između zemalja zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji - kaže on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading