Osnovci sa severa KiM nose prelepe utiske iz Beograda i nadaju se ponovnom dolasku

Autor: Tanjug

Vesti

07.07.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decu iz osnovnih škola sa severa Kosova i Metohije danas je ugostio predsednik Aleksandar Vučić, a oni kažu da će iz Beograda otići puni pozitivnih i lepih utisaka i u nadi da će ponovo doći u Beograd.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas u zdanju na Andrićevom vencu decu iz osnovnih škola sa severa Kosova i Metohije

Predsednik im je bio domaćin na ručku, a u zgradi na Andrićevom vencu obišli su radne prostorije predsednika i upoznali se sa istorijatom zgrade.

Osnovci, njih 31, uzrasta između 12 i 14 godina, iz Zubinog potoka i Zvečana, borave u dvodnevnoj poseti Beogradu, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 


Deca će tokom dana obići i izložbu "Odbrana 78", u Muzeju grada Beograda, autora Dušana Jovovića, koja sadrži više od 250 najimpozantnijih originalnih artefakata koja bude bolna sećanja na NATO agresiju.

Školarci će potom obići Beograd, a na Kosmet će se vratiti sutra.

Sofija Anđelković, učenica šestog razreda Osnovne škole "Petar Kočić" sa Brnjaka kaže da će iz Beograda poneti prelepe utiske.

- Pre tri godine sam prolazila kroz Beograd i nisam ni sanjala da ću moći da uđem ovde u zgradu Predsedništva. Utisici su prelepi, danas samo sa predsednikom razgovarali o obrazovanju, o samoj zgradi i obišli smo važne prostorije u njoj - rekla je Anđelković.
Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Tokom dana, kaže, sa svojim društvom obići će i druge znamenitosti u Beogradu, a posebno se, kaže, raduje vožnji brodićem.


Maturantkinja Osnovne sksole "Vuk Karadžić" Sara Bulić, koja će na jesen upisati srednju školu oduševljena je posetom i dočekom i zahvalila presdedniku na gostoprimstvu.

- Utisci su nam odlični i veoma smo zadovoljni ovom posetom Beogradu - kaže Sara Bulić.

Primećuje da se život u Beogradu veoma razlikuje u odnosu na način života u mestima u južnoj srpskoj pokrajini , kako zbog bezbednosne i političke situacije, tako i uređenosti.

Devetogodisnja Jana Kasalović iz Zubinog Potoka ističe da je ovo četvrti put kako posećuje Beograd.
Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

- Ranije sam ovde dolazila sa folklorom, uvek se vratim sa puno lepih utisaka, a danas sam u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika bila oduševljena slikama koje smo videli i prostorijama koje su nam pokazali - rekla je ona.

Sa predsednikom su kaže, razgovarali o obrazovanju, ali i ličnostima i državnicima koji su bili u zgradi, kodeksu ponašanja...

- Posebno se radujem što ćemo danas imati vožnju brodićem i da vidimo sve lepote glavnog grada Srbije - rekla je Kasalović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ruzica

07.07.2019 14:05

Srce puno..

Nk

07.07.2019 14:27

Nasa deca na sever KiM zasluzuju bolju i bezbedniju buducnost

sasa

08.07.2019 09:07

@Nk - Ovi malisani su nasa snaga i ponos

Hedona

07.07.2019 14:38

Osnovci moraju da znaju da je Vučić uz njih i da je Beograd uz njih, i da nikada neće priznati nezavisnost KiM. Beograd će ostati uz svoj narod.