Vučić u Jutarnjem programu: Makron dolazi na 2 dana, to je velika poseta za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

08.07.2019

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem dnevniku RTS gde je govorio o investicijama, planovima za finansiranje mladih, gradnji novih stanova, infrastrukturim projektima, ali i povećanju plata i poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Makron dolazi na dva dana u Beograd i ne ide nigde drugde u regionu. Hvala mu na tome, ukazao je pažnju našoj zemlji. Potpisaćemo više od 20 različitih sporazuma. To je velika poseta za nas, od ogromnog značaja, reč je o jednom od najjačih evropskih lidera - rekao je Vučić.

- Reč je o marljivom, energičnom čoveku, sa kojim nije uvek lako razgpovarati. Razgovaraćemo o ekonomskoj, političkoj saradnji, evropskom putu Srbije, o Kosovu. Naši timovi već sagledavaju stvari - dodao je on.

Predsednik Srbije takođe je u jutarnjem programu govorio o novom investicionom ciklusu u Srbiji.

On je dodao da je premijerki Ani Brnabić sugerisao da se izdvoje značajna novčana sredstva za mlade ljude, mlade porodice.

- Moraćemo da uvedemo nove stipendije, da radimo na tome da mladi ljudi ostanu u Srbiji. Gradićemo stanove za mlade bračne parove- rekao je predsednik.

Vučić je dodao da građane Srbije očekuju i povećanja plate od 10 odsto.

- Za godinu dana bićemo zemlja sa najvećim platama u regionu zapadnog Balkana - rekao je on.

Micotakisu poželeo mnogo uspeha u radu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom pobede Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa nad Sirizom Aleksisa Ciprasa na parlamentarnim izborima, da je Grčka nama istinska prijateljska zemlja, da smo sa Ciprasom imali korektnu saradnju a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

- Razgovarao sam sinoć sa Micotakisom, dugo smo, prijateljski razgovarali, čestitao sam mu na pobedi. Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu - rekao je Vučić za RTS.

Podsetio je da je Micotakis u novembru bio u poseti SNS i da su oni i lični prijatelji.

Na konstataciju novinara da kada je Cipras stupio na dužnost Vučić nije podržavao tu politiku, predsednik Srbije kaže:

- Uvek sam bio za teža rešenja i odgovoran pristup, što je kasnije, tokom madanta, preuzeo i Cipras. Tada smo bili protiv, pre svega, politike Varufakisa, kod njega je sve 'lako ćemo', ništa nećemo da platimo... Ja sam prvo tražio da vratimo sve dugove prema Rusiji, sredimo finansije, pa onda da razgovaramo o drugim stvarima. To je težak pristup, ljudima se to uglavnom ne svidja - dodao je on.

Sada se vide rezultati Srbije - Grčka je na 84 odsto javnog duga, a Srbija na 51 odsto, dodao je Vučić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Ana

08.07.2019 07:33

Poseta Makrona je veoma vazna!

Tijana

08.07.2019 07:49

Tako visoki zvaničnici skoro nikada ne ostaju duže od jednog dana u poseti nekoj zemlji. Boravak od dva dana predsednika Markrona je velika čast za Srbiju.

Jasmina

08.07.2019 08:41

Ugled Srbije je podignut na jedan viši nivo to dokazuju i posete evropskih zvaničnika.

sasa

08.07.2019 09:00

Poseta koja nam moze mnogo dobrog doneti.