Brnabić oštra: Neću ići u Potočare, to što niko nije odgovarao za napad na Vučića je loša poruka!

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2019

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici i istakla da činjenica da još niko nije odgovarao za napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima ne šalje dobru poruku.

RepublikaFoto: Tanjug/ R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

- Svakako ne daje dobru poruku ni to što je predsednik Aleksandar Vučić, tada kao predsednik vlade, za 20. godišnjicu od ovog užasnog zločina bio u Potočarima, gde je bio napadnut, životno ugrožen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju - izjavila je premijerka Brnabić, upitana da li će ona ili neko iz državnog vrha Srbije prisustvovati komemoraciji u Potočarima.

Uputila je najdublje saučešće svim porodicama svih žrtava sukoba u Bosni i Hercegovini.

Prema njenim rečima, ona je spremna da uradi sve što je neophodno kako bi region postao bolje i stabilnije mesto za život.

- Ako se stalno vraćamo na jedne iste nesporazume medju nama, neslaganja, prošlost, a ne gledamo u budućnost, onda ni region neće biti nikako drugačiji nego što je bio u prošlosti. Mislim da to nikome nije u interesu - rekla je Brnabić novinarima na Jahorini.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Aleksije

09.07.2019 15:03

Bravo Ana?

Luidji

09.07.2019 17:51

To je sramota! I ne treba da ide!