Vučić u autorskom tekstu o eliti i plebsu

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2019

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sve vreme kojim se bavim politikom, a bavim se dugo, nisam video da neko toliko prezire i svoju zemlju i ljude koji u njoj žive, konstatuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić u autorskom tesktu za Politiku, u kojem se bavi pozicijom i društvenim i političkim nastupom srpske kvazi elite.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Poslednjih dana i nedelja, u sveprisutnoj kampanji omalovažavanja svih koji misle drugačije od onih u srpskom društvu koji su mislili da, iz nekog razloga, pripadaju eliti, mislećem, socijalno i umno emancipovanom sloju društva, pređena je granica svake političke učtivosti i elementarne pristojnosti, istakao je Vučić u tekstu pod naslovom "Elita i plebs".

Očigledno nervozni zbog činjenice da im prevrati ne uspevaju da je podrška naroda obrnuto proporcionalna rušilačkim naporima koje preduzimaju na dnevnom nivou, politički kvazielitisti , navodi Vučić, pribegli su oprobanom, neki bi, delimično s pravom, rekli, fašističkom metodu, podeli naroda na superiorne, one kojima oni pripadaju, i inferiorne, one koji nikako ne mogu da pobede. 

Ti drugi, će vremenom, konstatuje dalje Vučić, postajati sve gluplji, odvratniji, siromašniji i neobrazovaniji, za razliku od njih, prepametnih, vizionara, protezama na vreme ispravljenih vilica i zuba i da nije naročito važno to što takvi elitisti, kako navodi, pojma nemaju ni ko je Bizmark, niti znaju razliku između Paje i Slobodana Jovanovića, ali o sebi lepo misle.

- I koga, uostalom, briga za milione evra koje su pokrali pripadnici takve kvazielite, koga briga za hiljade fabrika koje su uništili, što negde ima logike, jer u tim fabrikama ima mesta samo za glupe, ružne i krezube, a oni su tu da marišu pare, muntaju sa sekundama, varaju neke naivne Kineze i sve u svemu, odlučuju o svemu - pita Vučić u autorskom tekstu i konstatuje kako su lepo su smislili da narod crkne, dok oni lepo žive. - Povrh svega, pišaće nam po grobovima, jer to je vrhunac izraza njihove intelektualne dominacije i stvaralačke nadmoći - dodaje i kaže da je preuzeo sam na sebe teret prihvatanja dobrog dela čoporativnih udaraca, uveren da će običan i pristojan narod umeti da pobedi one koji bi da upravljaju našim životima samo zato što oni misle da to tako treba. 

- Zapitajte se kakve su to gromade kada ih predvode intelektualne veličine poput Trifunovića, Obradovića, Đilasa, jer nesumnjivo je da ova trojica, pride i Jeremić, imaju najveće znanje, nepokolebljivo poštenje i božanski moral - poručuje u autorskom tekstu Vučić. On dodaje i da „ova grupa“ preko svojih istomišljenika - eugenista, poput Velike inkvizicije organizuje progon i spaljivanje na lomači tobož glupaka koji im se suprotstavljaju u bilo čemu. - Naročito, i što su nepismeniji i neobrazovaniji, to snažnije napadaju, a posebno sladostrašće pokazuju kada se obračunavaju sa diplomama i njihovim nosiocima, jer, koga briga za znanje, diploma je sve, forma je najvažnija, zato su oni elita, a mi ostali krezuba stoka - konstatuje Vučić.

On dalje u tekstu poručuje - džabe što su naše diplome, najčešće ispisane višim ocenama, progoniće vas dok ste živi, jer vi, ustvari, nemate pravo na diplomu -. Dakle, ko misli da je za Srbiju bolji ekonomski rast od 4,5 odsto u odnosu na minus 3,1 taj je glup, navodi on, i dodaje da je glup i nepismen i onaj ko se raduje autoputu do Makedonije, Bugarske ili Čačka, star onaj ko želi fabrike i investicije, krezub ko podržava veću zaposlenost, ko je za veće plate i penzije gleda Pink i čita tabloide, a ko želi da se kosovski čvor reši - ili je izdajnik ili neobrazovana štetočina.

- Ko je za sve to zajedno, za rast i napredak ove zemlje, za punu državnu kasu, manji javni dug, novi investicioni ciklus - apsolutni je nepismeno krezubi, neobrazovano matori idiot. I to je jedino opravdanje, za sve njihove neuspehe, za izgubljene izbore i za činjenicu da ih Srbija, jednostavno neće. E, kada neće, onda mora da je ona kriva, a ne oni -. Vučić piše da ova teza, osim što je odvratna, ponižavajuća i nosi sve odlike eugenike, implicira i nužnost ukidanja demokratskih instituta, a pre svega, izbora i navodi kao zaključak - šta će nam, kada će glupi, nepismeni i krezubi da glasaju protiv nas -. On piše da zbog toga, zato što su odbili da glasaju sopstvenu propast, za one koji su im ukinuli 600.000 radnih mesta, pozatvarali fabrike, opljačkali sve što se moglo opljačkati, i doveli zemlju do bankrotstva, njih sada treba kazniti.



- Šta je sledeće? Zabraniti takvima da glasaju? Zabraniti im da imaju decu, jer su inferiorni? Otvoriti logore za svakoga ko se usudio da pogrešno glasa? Dati vlast, jer jeste o tome reč, superiornima, višoj rasi, eliti koja će onda da određuje šta ko ima da radi i da naplati, od inferiornih, sav gubitak koji su zabeležili u poslednjih sedam godina - pita Vučić. I to zato, kako navodi, što za to vreme rijaliti kontrolisao Dragan Đilas, i nije zarađivao od njih, što nije mogao da bude vlasnik tabloida, a bio je, zato što ne mogu više da se ugrade u svaki posao u Srbiji, a ugrađivali su se,zato što su izgubili privilegije, mesta u upravnim odborima, tezge, kombinacije, mogućnost da uzmu kada i šta god hoće.

- To je razlog. Zbog toga su svi koji nisu za njih, a većina nije, proglašeni za idiote, zato cela kampanja u kojoj se Srbija vređa, ponižava, a njeni građani proglašavaju za trećerazredne gubitnike - zaključuje Vučić i dodaje da je to postalo i jedina politika koju ta kobajagi elita i ima, i koju nudi. - Zato, kada budem ponovo rekao kako ih prezirem, biće i jasno zašto to radim. Zato što oni preziru Srbiju. I zato što sam spreman da branim pravo svakog čoveka u ovoj zemlji da ne bude gažen, pljuvan i proglašavan za manje vrednog. I njegovo pravo da sam bira - ističe Vučić uz konstataciju da to ljudi u Srbiji umeju. - I umeće i na sledećim izborima - poručio je Vučić u autorskom tekstu u Politici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Kaca

10.07.2019 06:58

Sve je lepo receno.

Nikoletka

10.07.2019 07:01

Predsednik uvek iskreno i otvoreno i to je prednost na opstale trkace vlasti.

Vanja

10.07.2019 07:02

Opozicija je najveće zlo Srbije.

gaga

10.07.2019 07:13

Sve prokomentarisano kako valja i kako jeste.