MAKRON: Aleksandr, evo je Serrrbia! VUČIĆ: Jeste, i to s Kosovom…

Autor:

Vesti

15.07.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od emotivnijih delova posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji svakako je bio vraćanje u prošlost, tačnije gledanje globusa - poklona koji je 1987. od tadašnjeg prvog čoveka Francuske, Fransoa Miterana, dobio predsednik Predsedništva SFRJ Lazar Mojsov.

Foto: Predsedništvo Srbije

Taj model globusa iz 1985. godine predsednik Francuske Fransoa Miteran darovao je šefovima država sa kojima je ova zemlja negovala dobre diplomatske odnose, a SFR Jugoslavija je svakako bila jedna od njih.

E sad, mi ne znamo tačno šta su sadašnji čelni ljudi Francuske i Srbije, Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, tačno pričali ispred globusa - ali videlo se da Francuz nešto pokazuje i upire prstom… Kako mi to vidimo, otprilike je to moglo da izgleda ovako -

MAKRON: Aleksandr, evo je Serrrbia!

VUČIĆ: Jeste, jeste, i to s Kosovom…

Dobro, ne tvrdimo da je to bilo baš tako, al' ko zna…

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Darko

15.07.2019 15:31

Dolazak Makrona je od velikog značaja za Srbiju, pogotovo što dve decenije nijedan veliki zvaničnik nije bio u zvaničnoj poseti našoj zemlji

Danijela

15.07.2019 16:04

Predsednik Makron je docekan bas onako kako i treba

nikola

15.07.2019 16:05

Nadamo se da ce se Makronu svideti poklon

Ana

15.07.2019 16:16

Veoma lep i prijateljski odnos.