Brnabić poručila mladim matematičarima: Vi ste ponos Srbije

Autor: Blic, Republika

Vesti

21.07.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje medalja na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola, u britanskom gradu Bat.

RepublikaFoto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE
Ana Brnabić

- Najsrdačnije čestitke učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Jeleni Ivančić, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenom zlatnom odličju, Milošu Milićevu na osvojenom srebrnom, a Jovanu Toromanoviću i Vladimiru Viktoru Mirjaniću na osvajanju bronzane medalje na najprestižnijem međunarodnom takmičenju - navela je Brnabić u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

- Vi ste ponos Srbije. U nizu sjajnih rezultata pokazali ste kako se znanje, talenat i predan rad nagrađuje na najbolji način - poručila je Brnabić.

Na 60. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 10. do 22. jula održava u Velikoj Britaniji, matematička ekipa Srbije postigla je najveći uspeh u istoriji svojih učešća na IMO.

U konkurenciji 112 zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 171 bodom osvojila 9. mesto i nalazi se među 10 najboljih u svetu, saopštilo je Društvo matematičara Srbije, navodeći da su svi članovi ekipe učenici Matematičke gimnazije iz Beograda.

Pojedinačni rezultati su tri zlatne medalje, što takođe u istoriji nije osvojeno, jedna srebrna i dve bronzane medalje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jovan

21.07.2019 16:03

Bravo matematičari! Treba nam što više ovakvih matematičara.

Odgovori 10 0
Dana

21.07.2019 16:43

Свака част омладино! Такви као ви треба да буду понос Србије и о вама да се пише , а не о неким измишљеним ликовима из света политике и шунда!

Lina

21.07.2019 16:51

Pravi ponos Srbije!