Ovo dokazuje ko lobira za nezavisno Kosovo: Ramušev ortak brani Jeremića od Srpskog telegrafa

Autor:

Vesti

31.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Srpski telegraf došao do dokumenta ruske obaveštajne službe u kom se navodi da se jedan od lidera SZS Vuk Jeremić zalagao da se Moskva ne protivi namerama Zapada, odnosno tražio od ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija ne čini ništa po pitanju Kosova, stigla je skandalozna reakcija zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja, koji je stao u odbranu lidera srpske opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enver Hodžaj

- Obično napadaju Kosovo, ali ovog puta napadaju i unutrašnje rivale zbog navodne pomoći Kosovu, stvarajući tako unutrašnjeg neprijatelja nad spoljnim neprijateljem - napisao je Haradinajev zamenik na svom Tviter nalogu.

ŠOKANTNO OTKRIĆE

Da podsetimo, u dokumentu o sastanku održanom 28. novembra 2005. precizira se da je Jeremić u Rusiju došao kao Tadićev izaslanik sa molbom za šefa Kremlja da Rusija u UN ne stavlja veto na odluke koje vode u pravcu kosovske nezavisnosti, koju je Priština i realizovala tri godine kasnije.

To se na srpskom zove izdaja zemlje, nacionalnih interesa, i za to Jeremić i Tadić treba da odgovaraju - Zorana Mihajlović

U razgovoru sa Georgijem Poltavčenkom, specijalnim predstavnikom predsednika Rusije za centralni federalni okrug, Jeremić je posebno naglasio da bi svako protivljenje i veto vezano za Kosovo značilo destabilizaciju Balkana, ali i jačanje nacionalistički orijentisanih političara.

Prema navodima iz izveštaja, Jeremić je Rusima rekao i da bi "neadekvatan pristup" Moskve mogao da košta "karijere svakog srpskog političara".

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

TO SE ZOVE IZDAJA

Ruski izveštaj o razgovoru sa Jeremićem čuva se i danas u arhivi ruskog predsednika, a izvori Srpskog telegrafa navode da je ovaj dokument dostavljen i srpskoj strani, preciznije Borisu Tadiću, i to 8. decembra 2005, desetak dana posle sastanka.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da je ovo dokaz koga albanski separatisti podržavaju.

- To se na srpskom zove izdaja zemlje, nacionalnih interesa, i za to, ako nisu tada, Jeremić i Tadić treba da odgovaraju. Jer nije on bio bilo ko tada - on je bio savetnik predsednika države. I jedan i drugi treba da objasne ne samo građanima već i nadležnim institucijama u čijem interesu su radili - smatra Mihajlovićeva.

Sa ministarkom se slaže i potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković:

- Objava Hodžaja jasno pokazuje savezništvo između Jeremića i raznih opcija albanskih separatista. Nažalost, bivša vlast je svojom katastrofalnom spoljnom politikom doprinela da tzv. država Kosovo do 2012. dobija iz dana u dan sve veću podršku - zaključuje Marinković.

Vukovom advokatu smeta naoružana Srbija

Funkcioner Vuka Jeremića advokat Vladimir Gajić ne može da prežali što je Srbija dobila deset novih oklopno-izviđačkih vozila pešadije BRDM 2 od Rusije.

- Vučić ovim vodviljom sa ruskim poklonom u naoružanju pravi istu grešku kao i Milošević devedesetih. Kome šalje poruku? Amerikancima i EU ili domaćoj javnosti o navodnim pripremama za rat na Kosovu? Svi znaju da je to u oba slučaja jedan providan blef. On je Srbiju oborio na leđa - napisao je Gajić na Tviteru.

Inače, primopredaja ruskih oklopnih vozila Vojsci Srbije glavna je vest u prištinskim medijima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading