Pravda i za srpske žrtve šiptarskih terorista: Iskopati sve masovne grobnice!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.08.2019

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija treba da insistira da se na severu Albanije ali i na Kosovu i Metohiji iskopaju sve masovne srpske grobnice, kaže bivši šef Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović.

Foto: Srpski telegraf

On je za TV Pink rekao da međunarodna zajednica doživljava veliku sramotu, da još nije razorkriveno ko je ubijao Srbe i uzimao njihove organe.

- Treba da insistiramo da se u severnom delu Albanije i oko tih kuća (gde su vađeni organi Srba) obave iskopavanja i da se proveri gde se nalaze masovne grobnice. Dosta je vremena prošlo, postoje indicije da su neke stvari pomerili i promenili - rekao je Čović.

On je podsetio da su u Srbiji sve masovne grobnice otkopane i "prekopana svaka tačka" gde postoji sumnja na masovne grobnice.

Dodaje da nema nevladinih organizacija koje bi u severnoj Albaniji i na KiM pokazale na tačke gde su masovne grobnice Srba.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nebojša Čović

- Masovnih grobnica ima na prostoru KiM, samo jedna od njih je Radonjićko jezero. LJudima su vađeni organi, oni su ubijani i zakopavani na severu Albanije - precizirao je on.

Upitan za učešće KFOR-a i UNMNIK-a u svemu tome, on je rekao da su oni bili direktni ili indirektni učesnici, da KFOR ima kompletnu dokumentaciju šta se dešavalo u južnoj srpskoj pokrajini, ali da vlast u Beogradu nije mogla da dođe do tih podataka posle 5. oktobra 2000. godine.

Pojedini mediji objavili su da je nemački KFOR čak prevozio organe koje je OVK vadio Srbima, a Čović kaže da se "ništa ne može isključiti".

- Kada je (Ramuš) Haradinaj prvi put išao u Hag prevezao ga je Šrederov avion, ne njegov privatni već nemački - naglasio je on.

Dodaje da je bilo zločina i grešaka i sa srpske strane, ali da u svemu tome moraju da budu objektivne i NVO i međunarodni političari.

Za lidere OVK, koji danas vode prištinske institucije, kaže da su "banditi i kriminalci" i da o tome postoji dokumentacija bezbednosnih službi.

- Oni su ekstremno organizovane kriminalne grupe koje drže južnu srpsku pokrajinu. Narod koji živi dole nije još uvek svestan svoje nesreće, pod čijom se oni vlašću, nije svestan nesreće koja ih je zadesila. Pokušavaju da se šire na prostor Sandžaka, Crne Gore, Severne Makedonije - naglasio je on.

Za Ramuša Haradinaja objašnjava da pokušava da legalizuje poziciju u kojoj će biti tehnički premijer, ali koji može da koristi javna sredstva u izbornoj kampanji.

- Bude li izbora zbrisaće Hašima Tačija, Kadrija Veseljija - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading