Tači preti da će odmah da raspiše izbore

Autor: Tanjug

Vesti

31.07.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, saopštio je danas da je spreman da odmah raspiše vanredne parlamentarne izbore, ako, kako je naveo, političke stranke nisu u stanju da odgovore na novonastalu političku situaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Tači ističe da je za Kosovo od suštinske važnosti nova, funkcionalna, efikasna, inkluzivna i ekspeditivna vlada koja će unaprediti važne procese, preneo je prištinski Zeri.

U saopštenju nakon sastanka sa predsednicom Centralne izborne komisije, Valdete Daka, navodi da je razgovarano o spremnosti ove institucije da organizuje prevremene izbore, ukoliko to bude potrebno. 

Navodi I da će, u skladu sa ustavom, zakonima I ovlašćenjima, iscrpiti sve mogućnosti da se pronađe odgovor na novu političku stvarnost u konsultacijama sa političkim strankama zastupljenim kosovskom prlamntu. 

- Ako političke stranke ne budu u stanju da odgovore na ovu novu političku stvarnost u razumnom roku, spreman sam da odmah pozovemo nove izbore - naveo je Tači. Dodao je da je predsednica CIK izjavila da je ta komisija spremna da organizuje prevremene izbore u bilo koje vreme.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading