PALMA: Gotovina i Haradinaj da budu cimeri u ćeliji Haškog tribunala, inače nema međunarodnog prava

Autor: Republika

Vesti

04.08.2019

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Dok god Ante Gotovina i Ramuš Haradinaj ne budu cimeri u ćeliji Haškog tribunala i ne odgovaraju za najteže ratne zločine i etničko čišćenje, međunarodno pravo ne postoji. Gotovina i Haradinaj nisu u zatvoru zato jer su ih oslobodile sudije čije su zemlje sponzorisale i “Oluju” i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Marković Palma

Kao što se neko ipak setio da formira Specijalni sud za ratne zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji, tako treba da se formira i Specijalni sud za najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata i ratne zločine počinjene nad Srbima, u i posle akcije Oluja”, smatra Marković. “Da tragična ironija bude još veća, hrvatsko pravosuđe je do sada donelo dve presude za zločine u “Oluji” i to u jednoj je osuđen etnički Albanac, a u drugoj etnički Srbin.Nijedan Hrvat. 

Tuđman, koji je naredio “Oluju” rečima da “Srbima treba naneti takve udarce da nestanu sa ovih prostora”, Gotovina koji je komandovao i njihovi podanici su Hrvati. Oni su izvršili ubistva u “Oluji”. 


Do sada je popisano 1869 ubijenih Srba, dok se 745 još vode kao nestali. Od broja ubijenih 1220 su civili, što je 65 posto, a ukupno u celom građanskom ratu u Hrvatskoj je ubijeno 38 posto civila. 

Proterano je sve što je srpsko i zapaljeno je sve što je srpsko. I sve te žrtve tokom “Oluje” Hrvati vode žrtve “domovinskog rata” “ kaže Marković. 

“Oslobađajućom presudom Gotovini i Markaču, Haški tribunal je definitivno sahranio međunarodno pravo i opravdao sve naredne terorističke akcije. Time je opravdao i Al Kaidu i Islamsku državu. Jel ako možete da pobijete 2500 ljudi i proterate sve i zapalite im i uništite sve, a da za to niko ne odgovara, onda je to znak svima da sve to isto mogu da rade nekažnjeno. 
Ante Gotovina

Američki sudija Teodor Meron koji je bio predsednik suda u Hagu, rukovodio je akcijom oslobađanja Gotovine, koja je dovela do preglasavanja od 3:2 i konačnog oslobađanja komandanata “Oluje”. 


Ratni zločin ne zastareva. Ali ako “Oluja” prođe nekažnjeno i etničko čišćenje na Kosovu i Metohiji, onda je sve na svetu i svima dozvoljeno i onda je tačno ono što mi je u Vašingtonu rekao bivši direktor CIA za Balkan, a to je: “Ako rade za nas, onda to nisu teroristi”, zaključio je predsednik Jedinstvene Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading