Stefanović: Ponosan sam što Srbija ima snage da traži pravdu i istinu

Autor: Tanjug

Vesti

04.08.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija "Oluja" nesumnjivo je bila najteže etničko čišćenje počinjeno na tlu Evrope od Drugog svetskog rata do danas, praćeno izvršenjem najtežih krivičnih dela protiv civilnog stanovništva i to pre svega starih, žena i dece, kaže potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

U izjavi za medije napominje da je od tada do danas potpuno očigledno da hrvatske vlasti nisu spremne da učine bilo šta kako bi kaznile počinioce ovih strahovitih zlodela, te da Srbi koji su preživeli ova ogromna stradanja od Hrvatske teško da mogu da očekuju bilo kakvu pravdu. 

- Ponosan sam na Srbiju koja je konačno počela da neskriveno govori o ovim teškim zločinima i svemu što se dešavalo tokom Oluje, da pomaže svoj narod koji je izbegao iz Hrvatske i da gaji kulturu sećanja na progon i stradanje našeg naroda - naveo je Stefanović. 


Ponosan je, kaže, na Srbiju koja "danas ima snage da na svakom mestu traži istinu i pravdu za srpske žrtve i za sve ljude koji su izgubili svoje najmilije i imovinu tokom ove operacije etničkog čišćenja i to posle mnogo, mnogo godina ćutanja prethodnih vlasti u našoj zemlji koje nisu smele ni da se oglase najobičnijim saopštenjem kojim bi osudili zločinačko ubijanje i proterivanje sa ognjišta našeg naroda". 

Vlada i predsednik Srbije danas se odlučno bore za svoj narod i njegovo pravo na život, ali i da se nikada ne zaborave ovi zločini i ogromno stradanje, naveo je Stefanović u izjavi za medije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
ceca

04.08.2019 13:57

Pravda mora da pobedi.

sasa

05.08.2019 06:34

@ceca - Pravda je spora ali ipak dostizna

ceca

04.08.2019 14:00

Hrvatske vlasti nisu spremne da kazne pocinioce pogroma.

Sale

04.08.2019 14:00

Srbija vodi odgovornu politiku, a Hrvatska i dalje provocira i proslavlja Oluju.