LINTA: Ustaški simboli imaju za cilj proterivanje preostalih Srba!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.08.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ukazao je na to da ustaški simboli i poruke koje su se pojavile poslednjih dana u mestima Zapužane, Polača, Kistanje i Ervenik predstavljaju kampanju koja za cilj ima zastrašivanje preostalih Srba u Hrvatskoj.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta

Linta je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima ocenio da vlast u Hrvatskoj, kao i prethodne vlasti, javno ne osuđuje govor mržnje i poziv na obračun sa Srbima i dodao da hrvatska policija i pravosuđe ne pronalaze, niti kažnjavaju organizatore i izvršioce tih dela.

Podsetio je da su dva dana posle proslave akcije Oluja na spomeniku poginulim borcima iz Drugog svetskog rata i žrtvama ustaškog terora u selu Polača ispisani "U" i nacistički simbol takozvana "svastika".

Kako navodi, tri dana uoči proslave akcije "Oluja" u selu Zapužane, koje se nalazi sedam kilometara južno od Benkovca, a koje je prvo srpsko selo prema Biogradu, osvanula je poruka "I stožer vam poručuje opet ćemo u Oluje", zajedno sa ustaškim slovom "U".

Dodaje i da je uoči proslave akcije Oluja, u centru mesta Kistanje postavljena crna HOS-ova zastava na kojoj stoji ustaški pozdrav "Za dom spremni", a na putu Ervenik-Žegar ispisane poruke "Srbe na vrbe" i "Ubi Srbina".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading