Premijerka brutalno iskrena o zabrani srpskih pasoša na KiM: U kvazi državi se ne zna ko pije, ko plaća!

Autor: Tanjug

Vesti

07.08.2019

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom zabrane ulaska građanima sa srpskim pasošem, premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je to da je to najbolji pokazatelj da se u "kvazi državi ne zna ko pije, ko plaća".

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Čini mi se da sve što u takozvanoj državi Kosovo rade jeste najbolji pokazatelj da je to kvazi država i da se tamo ne zna ko pije, ko plaća - rekla je Brnabić.

Ona je istakla da to pokazuje i koliko je situacija na Kosovu i Metohiji nesigurna.

- Savetnik njihovog ministra spoljnih poslova je rekao da je zabranjeno da građani sa srpskim ispravama prođu, Haradinaj rekao da nije zabranjeno, onda savetnik opet da jeste - rekla je Brnabić.

Istim povodom reagovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je kazao da vlasti u Prištini na sve načine pokušavaju da srpskom stanovništvu na KiM otežaju život.

- Pokazuju da ne nameravaju da se drže međunarodnih sporazuma, koje su i sami potpisali, već da pokažu Srbima na KiM da nisu dobrodošli - naveo je on.

Dodao je da se više ni ne nada da će neko iz Evropske unije da reaguje, jer nije bilo ozbiljne reakcije ni kada je Priština uvela takse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
saran

08.08.2019 05:00

Kakva država takvi propisi. Ne mogu da verujem da njihove institucije međusobno ne komuniciraju. Skandal!