Mirković: Više puta sam sugerisao na mutne radne Bastaća, nadam se sudskom epilogu

Autor: Tanjug

Vesti

10.08.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više puta sam sugerisao na mutne radnje predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, izjavio je danas šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković povodom krivične prijave protiv Bastaća zbog sumnje da je ispumpavao novac iz opštinskog budžeta i koristio ga za podmićivanje odbornika u toj opštini.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Mirković kaže da sve ono što Bastać danas pokušava da radi na lokalu, to je radio Dragan Ðilas u Beogradu. 

- Licemerno je da Ðilas, Jeremić, Obradović pa i Bastać obmanjuju građane kako u Srbiji nema demokratije, a onda predsednik Gradskog odbora Ðilasove stranke petinu budžeta opštine Stari grad potroši na kupovinu odbornika i plaćanje aktivista, istih onih koji su se tukli sa saobraćajnim znacima i sprečavali radove na Trgu republike - rekao je Mirković na TV Pink. 


Mirković je rekao da je Bastać napravio dug u SRPC "Milan Gale Muškatirović" od 100 miliona dinara, a da je za novac koji je trošio na kupovinu odbornika i plaćanje Ðilasovih aktivista mogao da izmiri sva ta dugovanja.
Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

On dodaje da je taj novac služio kako bi se nešto korisno uradilo za građane Starog grada, ali kako kaže, Bastać je smatrao da petinu tog novca treba da iskoristi za lični interes. 


Mirković je podsetio na noć pre njihovog "istorijskog mitinga" kada je Marko Bastać sa batinašima koje je, navodi, plaćao upravo na takav način, izbacio kolege, odbornike SNS-a iz skupštinske sale opštine. 

Tu se, dodaje, mogla videti bahatost i velika želja da po svaku cenu ostanu na vlasti i nastave lično bogaćenje. 
Foto: youtube.com/Čuvamo Stari grad
Marko Bastać

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost juče je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv predsednika GO Stari grad Marka Bastaća.

Krivična prijava protiv Bastaća podneta je zbog sumnje da je sklapanjem fiktivnih ugovora vršio krivično delo pranja novca, saopštio je Savet za monitoring. 

Mirković je rekao da je uveren da će Ministarstvo unutrašnjih poslova kao i do sada opravdati poverenje građana, i da će ova afera, kao i sve oko Ðilasa dobiti sudski epilog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Mina

10.08.2019 14:33

Jasno je da su Đilas, Bastać i njima slični obmanjivali građane, ali tome je došao kraj.

Novica

10.08.2019 14:39

Marko Bastać sa batinašima koje je, plaćao upravo na takav način, izbacio kolege, odbornike SNS-a iz skupštinske sale opštine. Nadam se da če Tužilastvo naći dovoljno dokaza da Bastać odgovara za sve što je učinio protiv zakonito.

Miki

10.08.2019 14:51

Bastać će odgovarati za svoja nedela.

Mija

10.08.2019 14:57

Bastac je preterao sa bahatim ponasanjem.Jasno je da za ovakvo ponasanje treba da bude kaznjen.Gradjani Srbije nece vise ovakve nebuloze tolerisati.