Đurić traži od međunarodne zajednice da apeluje na Prištinu: Ne dozvoliti da predizborna kampanja preraste u antisrpsku histeriju

Autor: Tanjug

Vesti

11.08.2019

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić apelovao je na međunarodnu zajednicu i njene predstavnike u Prištini da ne dozvole da predizborna kampanja u našoj južnoj pokrajini preraste u sveopštu antisrpsku histeriju i da politički lideri Albanaca, u odsustvu programa i ideja, tu političku utakmicu pretvore u takmičenje u mržnji i šovinizmu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marko Đurić

Đurić je naveo da se sve jasnije pokazuje da je tačna procena predsednika Srbije da će se kosovski Srbi i sredine u kojima žive naći na udaru agresivne predizborne kampanje albanskih političkih stranaka i lidera.

 

 

- Kadri Veselji, ponavljajući stalne aspiracije prema severnoj Kosovskoj Mitrovici, još jednom, po bezbroj puta isprobanom receptu, nastoji da pažnju građana skrene sa korupcije, kriminala, nesposobnosti i nemara prištinskih političkih struktura na teme koje podižu političke strasti i raspaljuju antisrpska osećanja - naveo je Đurić.

Prethodno je juče šef kosovske skupštine Kadri Veselji najavio izgradnju džamije u severnom delu Mitrovice, u blizini mosta na Ibru, gde pretežno žive Srbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Marija

11.08.2019 20:19

Siptari ne odustaju od etnicko cisto KIM i to se mora zaustaviti.

Jovanović

11.08.2019 21:04

To treba tražiti u Vašingtonu.

azel

12.08.2019 06:19

@Jovanović - Imas pravo,samo bojim se da su Ameri na strani Pristine zato se Albanci tako bahato i ponasaju

Nina

11.08.2019 21:07

Srpska lista ce stititi Srbe na KIM.Nece dozvoliti sukobe.