Afera "deponija": Bahaćenju Vojkana Krstića nema kraja! Laže, ucenjuje i gradi na divlje

Autor:

Vesti

15.08.2019

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati se, ucenjuje građane, a još i zida bespravno! Vojkan Krstić, lažni humanitarac, osim što ucenjuje građevince, ima privatnu vojsku i gazduje brojnim nelegalnim deponijama po celom gradu, kako saznajemo, na divlje je i sagradio objekat na adresi, na kojoj je prijavljen i njegov Spasilački centar, Bulevar JNA 1a u Jajincima.

RepublikaFoto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ
Vojkan Krstić

Sudeći po podacima iz Republičkog geodetskog zavoda, Krstić, inače vlasnik firme "Elita gradnja", na gradskom građevinskom zemljištu u Jajincima je bez ikakvih dozvola izgradio porodičnu stambenu zgradu. Na parceli od 1.075 kvadrata, kako se navodi u katastru nepokretnosti, nalazi se stambena zgrada, ali i drugi objekat na 94 metara kvadratnih. Pravo korišćenja ovih bespravnih građevina, kako se vidi, ima nekoliko Krstićevih rođaka.

Gazduje deponijama

Moćnik, koji za sebe kaže da je veliki humanitarac, ne samo da zida gde stigne već poseduje i nekoliko divljih deponija, koje ruže prirodu i zagađuju Beograd.

Jednu od njih, najveće divlje smetlište građevinskog otpada u Beogradu, na koje je dnevno stizalo i po 100-150 kamiona šuta, zatvorio je u ponedeljak zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je odlučio da stane na put bahatoj građevinskoj mafiji.

Ovo Krstićevo smetlište na Čukaričkoj padini se nalazi i na trasi budućeg metroa, a nadležni kažu da je šut na ovom nepreglednom prostoru istovaran poslednjih 20 godina.

Tako je zemlja koja je tu odložena u pojedinim delovima dostigla čak visinu dalekovoda. Time Vojkan nije samo ugrozio životnu sredinu već i bezbednost građana, kao i ljudi koji tu deponuju zemlju...

Na deponiji prepreke, a uskoro i kamere

Beograd je očigledno sada definitivno odlučio da se obračuna sa divljim deponijama. Prva na udaru bila je ona na Čukaričkoj padini, nedaleko od fabrike FMP.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

- Grad je počeo sa postavljanjem fizičkih prepreka kako bi se sprečilo da kamioni vrše nelegalan istovar zemlje i građevinskog otpad na divljoj deponiji na Čukaričkoj padini, prekoputa FMP. Postavićemo i kamere u dvorište FMP kako bismo imali snimak svakog kriminalca koji pokuša da ukloni ove prepreke, kao i kamiona kojima bi se donosio građevinski otpad - poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zbog silnog šuta i zemlje, dok se sve to raščisti, troškovi izgradnje metroa, procenjuju stručnjaci, biće značajni.

Kako bi stao na put divljim deponijama, zamenik gradonačelnika pokrenuo je i inicijativu za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za izdavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada.

- Neće dobiti upotrebnu dozvolu investitor koji ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinču - rekao je Vesić.

Inače, investitori i građevinci u Beogradu optuživali su Krstića da ih ucenjuje time što zahteva da sav šut sa gradilišta voze na njegovo smetlište ili im on šalje inspekciju, o čemu je pisao Srpski telegraf.

Blizu Vučićeve kuće

Vlasnik "Elita gradnje", kako tvrde, investitorima naplaćuje po 1.700 dinara po kamionu šuta koji dovoze na njegove divlje deponije...

Krstić je i načelnik Spasilačkog centra Srbije, koji liči na paravojsku, a nalazi se na svega kilometar od kuće predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o čemu je Srpski telegraf pisao. Članovi tog udruženja voze maskirne kamione, terenska vozila, skutere, čamce i drugu opremu koju u sastavu imaju vojne jedinice, o čemu je naš list takođe pisao.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Sasa

15.08.2019 08:47

A sta da radimo sa njegovom divljom deponijom u Kumodrazu???!!!

Odgovori 11 1
Da se zna

15.08.2019 11:08

U Kumodrazu je u periodu od 2014 do 2017 taj osudjivni kriminalac svakodnevno dovozio i preko 150 kamiona dnevno suta i smeca, mestanina Zemljoradnicke ulice pretio, samarao i tukao goloruki narod dok se taj isti narod nije organizovao i digo na ustanak protiv Vojkanovih kriminalnih hordi batinasa tj njegove privatne vojske.

Odgovori 15 1
Peca

18.12.2019 21:09

Opstinski kriminal

Raja

20.12.2019 20:29

Olos kriminalni koji je pretio i tukao narod Kumodraza koji su branili svoje kuce od njegovih kriminalnih hordi sa divlje deponije.