Vučić: Nastavak dijaloga u najboljem slučaju u decembru!

Autor: tanjug.rs

Vesti

21.08.2019

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku, posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, da će se dijalog Beograda i Prištine u najboljem slučaju nastaviti početkom decembra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić i Majk Pompeo vodili otvoren razgovor

Upitan da li su Beograd i Priština, nakon njegovog sastanka sa Pompeom, bliži nastavku dijaloga, Vučić je rekao da se to teško može očekivati pre održavanja prištinskih izbora, koje očekuje 6. oktobra, iako još nisu raspisani.

- To znači, u najboljem slučaju početak decembra, ali je i pre toga važno da se govori o ukidanju taksi - rekao je Vučić za TV Prva.

RepublikaFoto: pixabay.com

On je naveo da nije problem da li će se dijalog nastaviti za dva, tri ili šest meseci, iako je vreme veoma važno imajući u vidu određene političke činjenice, već je bitnije da se sačuva mir u tom periodu.


- Status kvo je nemoguć, jer jedna puška kad opali, grmljavinu topova niko neće moći da spreči - rekao je Vučić.

On je dodao da to nije potrebno nikome. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Sara

21.08.2019 07:34

Vreme je da se Priština urazumi i povuče takse kojima su sabotirali dijalog.

sasa

21.08.2019 09:44

@Sara - Takse se moraju ukinuti i to sto pre

deki

21.08.2019 07:43

Gospodin Vucic se zalaze da u drzavi rade svi da obavlja svako svoje duznosti. Cinjenica je da ce dijalog biti a mi se nadamo resenju.

Vesna

21.08.2019 07:59

Samo da se ne desi neki konflikt i ne dođe do eskalacija sukoba... nadajmo se da će prevladati razum i da će ubrozo ponovo da se sedne za pregovarački sto!