Nađite nekog drugog ko će bez kompromisa slediti nečije ultimatume: Vučić direktno odgovorio na pitanje američkih medija da li će Srbija priznati Kosovo

Autor: Tanjug

Vesti

21.08.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da može da se razgovara o svemu kada je reč o kompromisnom rešenju za Kosovo, ali da neće dobiti njegov potpis i podršku da Albanci dobiju sve, a Srbija ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Na pitanje da li će on biti taj koji će priznati Kosovo, Vučić je za Glas Amerike kazao da je na to pitanje odgovorio više puta.

- Možemo da razgovaramo o svemu, samo kada je reč o kompromisu, a o tome da Albanci dobiju sve, a da Srbija ne dobije ništa, moj potpis nećete dobiti nikada i moju podršku nećete dobiti. U ovom trenutku sam predsednik Srbije, možete da pronađete nekog drugog ko će želeti da bez ikakvog kompromisa sledeći samo nečije ultimatume da to prihvati - poručio je Vučić.

 

 

On je kazao da je nudio kompromisna rešenja, rekavši da je juče u Njujorku razgovarao o različitim opcijama.

- Nisu u pitanju samo razgraničenja. Mi smo razgovarali o svemu, šta se zbivalo, kako je to išlo, Halstajnova doktrina, pa dve Nemačke, pa smo kroz različite modalitete i koncepcije... mnogo toga smo prolazili u neformalnim razgovorima - rekao je Vučić.


Vučić je kazao i da očekuje veoma teške pritiske na Beograd, da neće biti lako, ali da će se boriti

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Hedona

21.08.2019 21:52

Srbija nikada neće priznati nezavisnost KiM, niti će tim jezikom ultimatuma pričati. Aleksandar Vučić je džabe išao kada nije mogao da se dogovori, ali se nadamo da će bar ukinuti takse.

Deki

21.08.2019 21:53

Опет покушавају,не знају да ми не одустајемо!!!

Olivera

21.08.2019 21:57

Ultimatumi su za Srbiju ružna prošlost.

sasa

22.08.2019 05:52

@Olivera - Srbija nece razgovarati jezikom ucena