(VIDEO) Profesor Radenović objasnio: Lako je pljuvati, neka dođu pa neka urade nešto!

Autor: Republika/N1

Vesti

26.08.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najcenjenijih i najpriznatijih profesora matematike na svetu, doktor Stojan Radenović, u nekoliko rečenica objasnio je novinaru televizije N1 o svom sastanku s predsednikom Vučićem, ali i raznim kritikama koje su, nakon toga, upućene na njegov račun.

RepublikaFoto: youtube.com/N1

- Lako je pljuvati, neka dođu pa neka urade nešto! - rekao je novinaru.

Radenović je odlučio da svoju radnu karijeru nastavi u Srbiji. Njegov odlazak u inostranstvo, tačnije u Saudijsku Arabiju značio je i pad Beogradskog univerziteta na šangajskoj listi.

On je u subotu razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem oko povratka u zemlju, a nakon toga je izjavio da ga nije on ubedio da se vrati.

- Imam ja svoj identitet i nema osobe na planeti koja može mnogo da me ubedi, ali mi jeste pričinio veliko zadovoljstvo razgovor sa Vučićem. U ovoj zemlji sam odrastao, obrazovanje sam besplatno dobio, ako oni misle da je važno da naš univerzitet skoči na listi zbog mog rada - zadovoljan sam - objasnio je Radenović.

On je rekao da se samo delimično slaže sa ocenom rektorke BU koja je rekla da je dobro što smo upšte na toj listi s obzirom na to koliko se ulaže u nauku.

- Mi imamo osobinu da smo prvi, ali to među 500, pa čak i da je među 10.000 univerziteta jeste uspeh za našu malu zemlju. Mi imamo ljudi i bili bismo i među 200 ili 300 univerziteta, ali treba razgovarati sa ljudima - ocenio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Slavo

27.08.2019 14:04

Najlakse je pljuvati.

Odgovori 15 0
Dule

28.08.2019 08:29

Imamo ljude koji primaju platu a i ne dolaze na posao. Imamo one koji dolaze na posao a ne rade skoro nista. Imamo one koji malo rade, malo ne rade. Imamo one koji rade. Imamo i one koji rade i ostvaruju izvanredne razultate svoga rada. I svi primaju istu platu.

Odgovori 11 0