Vučić sa Šarecom: Slovenija važan ekonomski partner

Autor: Tanjug

Vesti

27.08.2019

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i evropskim integracijama.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marjan Šarec i Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić zahvalio je na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno na kontinuiranoj političkoj i tehničko-ekspertskoj pomoći u konkretnim pregovaračkim poglavljima. 

On je naglasio da Srbija vidi Sloveniju kao veoma važnog partnera kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu. 

- Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja - istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Slovenački premijer rekao je da Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine, zato što je interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri.

On je istakao da Srbija može da računa na podršku u vezi sa proširenjem EU.

Dvojica sagovornika su konstatovali da su bilateralni odnosi veoma intenzivni, o čemu svedoče međusobne posete na visokom i najvišem nivou. 

Trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji. 

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija podržava evropske integracije Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Katarina

27.08.2019 12:40

Saradnja Srbije i Slovenije je veliki napredak i korak ka svetlijoj buducnosti obe drzave

zoka zivkovic

27.08.2019 12:43

Slovenija je vazan partner nase drzave.

Aleksandar

27.08.2019 12:51

Ekonomski odnosi su dobri.

Aco

27.08.2019 12:52

Ekonomskim odnosi su partnerski.