Predsednik Srbije: Vidim da Mišković i Ðilas imaju istog advokata i da su povezani

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.08.2019

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Juče smo iz izjave Dragan Ðilasa čuli kako bi u Srbiji bila uvedena diktatura, na otvorena vrata", konstatovao je danas predsednik Aleksandar Vučić komentarišući izjavu lidera Saveza za Srbiju da će nova vlast dovesti nove tužioce, koji će odlučivati ko će da ide u zatvor.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Ðilas je, želeći da ukaže na autokratiju, rekao da će kada on dođe na vlast, kao da nije dovoljno opljačkao zemlju, da dovede tužioce i da će u zatvoru biti oni za koje to tužioci budu rekli. Već si dovodio tužioce i sudije. 840 sudija si otpustio u jednom danu. Već jednom si diktaturu uvodio - kazao je Vučić.

Ðilas je, primećuje Vučić, ili namerio da uvede diktaturu ili je nepismen, jer, podseća, nisu tužioci ti koji odlučuju ko ide u zatvor, već sud.

- Ne plašim se ja vas tajkuna. Nisam se ni plašio, a pobeđivaću vas istinom, pravom i pravdom, ne diktaturom, kako bi ste vi da određujete ko bi trebalo da ide u zatvor. Ne plašim ih se jer su moji ciljevi sveti i oni su - šta će se pisati u knjigama šta je ko uradio za zemlju - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da ispred Predsedništva dolaze svi koji bi da drže konferencije za novinare i dodao da ne želi da se izjašnjava o slučaju "Dajrekt media", jer ne želi da komentariše rad tužilaštva.

- Mnogo važnije od nečije lične sudbine je da prekinemo sa nekoliko principa, a to je da političari nikada ne odgovaraju za kriminal i korupciju. Političari se uvek sakriju iza nekog drugog, postavljaju ispred sebe druga lica, kao što je bio slučaj za najveću pljačku u vezi Bulevara Revolucije, kada su postavili vozača Bijelića, koji nije imao ništa od toga, a milioni su otišli u džepove velikog gazde - objasnio je on.

Ukazao je da Ðilas nikada nije držao konferenciju za novinare da zaštiti članove DS, ali jeste sada, kada štiti svoju privatnu svojinu.

- Razumeo bih da Dragan Šolak kao vlasnik drži konferenciju. Ovim je Ðilas potvrdio da je sve tačno što smo znali godinama, pokazao je kroz histeriju i nervozu koliko mu je teško da podnese delatnost nadležnih organa - istakao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić u Hitnoj pomoći

Vučić je podsetio da je Ðilas pre nekoliko nedelja išao u policiju da vidi da li ima nešto protiv njega, i kada je izašao rekao da nema ništa i da je pošten, a juče je govorio o političkom progonu.

- Dogovorite se za šta ćete da nas kritikujete - nagalsio je on.

Istakao je da je ključna stvar u svemu tome da je ceo sistem napravljen po tome da jedan od najviših nosilaca vlasti, koji ima privatne firme, najveći biznis pravi sa državnim i javnim kompanijama Srbije.

- Nigde u svetu se to ne dešava, uz izuzetak banana država, a tajkuni ministri i tajkuni gradonačelnici mislili su da je to moguće i normalno - rekao je Vučić.

Ukazao je da vidi da Mišković i Ðilas imaju istog advokata i da su povezani.

Ðilasu je još poručio da dva šatora ispred Predsedništva štite specijalci, iako nikoga u njima nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Tanjica

29.08.2019 13:14

Djilas je na sve spreman samo da sakrije i opravda svoja nedela.

Aleksandar

29.08.2019 15:07

Sama ta cinjenica dosta govori.

Aco

29.08.2019 15:08

Svi tajkuni imaju istog advokata,slucajnost.

Zorica

29.08.2019 15:30

Stara ljubav između Dragana Djilas i Miroslava Mišković još traje, kako to da im je isti advokat. Djilas je na sve spreman samo da sakrije i opravda svoja nedela.