Vulin: Tadić je ostavio slabu Srbiju

Autor:

Vesti

31.08.2019

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije i predsednik Pokreta socijalista Aleksanda Vulin izjavio je danas da niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić ostavio sadašnjem šefu države Aleksandru Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Boris Tadić je Vučiću ostavio granicu između Srba na Jarinju, priznavanje diploma sa Kosova, priznavanje kosovskih dokumenata i obavezu da Srbima ukine lične dokumente i tablice izdate od organa Republike Srbije, ostavio mu je Tadić mišljenje Međunarodnog suda pravde da je otcepljenje Kosova u skladu s međunarodnim pravom, a ostavio je i masovno priznavanje nezavisnosti Kosova iz 2008. i ni jednu zemlju koja je povukla svoje priznanje - naveo je Vulin u izjavi za javnost povodom Tadićeva izjave da je Vučiću ostavio bolje okolnosti za rešavanje kosovskog problema.

Vulin je ocenio da je Tadić ostavio "razočaranu i slaganu Rusiju u Generalnoj skupstini UN, ostavio je Kosovo sa Euleksom koji je doveo i Unmikom koji je oterao, a ostavio je iza sebe Tadić posvađane i podeljene Srbe koji više nisu verovali Beogradu.

- Ostavio je Tadić prezaduženu i slabu Srbiju, neopremljenu i demoralisanu vojsku. Niko nije svom nasledniku ostavio lošiju poziciju i veći teret nego što je Tadić ostavio Vučiću - istakao je Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Miki

31.08.2019 17:55

Zahvaljujuci rukovodstvu Srbije na celu sa predsednikom Vucicem, Srbija je vojno ojacala, na ponos Vucica , a na sramotu Tadica.

Minna89

31.08.2019 17:57

Bolje reci opustosenu Srbiju

milovan

31.08.2019 18:12

Na žalost, sve što je moglo u Srbiji da se zatvori, proda i uništi urađeno je za vreme Tadićeve vlasti.

Mirjana

31.08.2019 18:35

Ne samo slabu Srbiju vec i probleme koje nisu znali da rese vec su ih samo zakomplikovali.