Patrijarh Irinej ostaje na VMA

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

03.09.2019

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno stanje patrijarha srpskog Irineja, koji je u četvrtak ujutru primljen u Vojnomedicinsku akademiju, posle dvodnevnog pokušaja kućnog lečenja, je u značajnoj meri bolje, saznaju "Novosti" u krugu njegovih saradnika.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Patrijarh Irinej

Zahvaljujući zalaganju, znanju i posvećenosti lekara i drugog osoblja VMA, patrijarhovo opšte stanje organizma je poboljšano.

Podsetimo, patrijarha je u petak posetio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a u dva saopšenja te ustanove naglašava se da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Patrijarh, i dalje, obavlja sve poslove kao poglavar Crkve i mitropolit Beogradsko – karlovački, iz bolesničke sobe. 

U stalnom je kontaktu sa najbližim sardanicima skoro kao da je u kabinetu u Patrijaršiji SPC u Beogradu.

Njegovi saradnici ne mogu da kažu da li će čelnik SPC do kraja sedmice izaći iz bolnice.

- Ako i izađe, prirodno je da se oporavlja, u kući, a ne da, odmah, putuje - kažu u Patrijaršiji. Sve funkcioniše kako treba i kako zahteva patrijarh, koji je veliki perfekcionista u poslu.

Izvesno je da neće moći da prisustvuje, u subotu, pomenu za 6.000 Srba ustaških žrtava iz 1942. godine na Brodu na Drini, kod Višegrada, gde će biti osveštan i Spomen mauzolej žrtvama u čast.

U razgovoru sa nekoliko episkopa sa leve i desne obale Drine i Save i rasejanja čuli smo da se redovno mole Bogu za oporavak njegove svetosti i da očekuju da, pored ostalog, predvodi veliku svetkovinu posvećenju jubileju 800 godina od autokefalnosti SPC za čije pripreme je dao značajan, i lični, "pečat".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading