Vučić u Leskovcu: Uložićemo 20 miliona evra po stadionu, jednu od prve tri utakmice ovde će zaigrati reprezentacija Srbije!

Autor:

Vesti

03.09.2019

14:09 >> 14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Leskovcu, gde obilazi gradski stadion "Dubočica" i opštu bolnicu u tom gradu.

Foto: youtube.com/ Tanjug News Agency official
Aleksandar Vučić

16:38 - ZAIGRAĆE REPREZENTACIJA SRBIJE - Predsednik je Leskovčanima na kraju obilaska obećao da će reprezentacija Srbije igrati jednu od prve tri utkamice na ovom gradskom stadionu

16:23 - OTVARANJE DO KRAJA 2021. GODINE - Čelnici u Leskovcu su rekli da će u prvoj fazi biti izgrađen samo stadion, a planom detaljne regulacije ostala prateća infrastruktura. Stadion će biti otvoren do kraja 20121. godine.

- Šta sve imamo da otvorimo 2021. godine, oko 1.000 objekata i ko zna koliko kilometara autoputeva - rekao je predsednik Srbije.

Navodeći da će 1,2 milijarde dinara biti uloženo i u rekonstrukciju zgrade bolnice u dve faze, Vučić kaže da se na taj način vidi da zemlja može da napreduje brže.

16:22 - DOBRO JE KAD NAM KLUBOVI USPEŠNO IGRAJU - Imali smo puno uspeha u fubdalu, igrali smo svetsko prvenstvo, nismo imali snage da pobedimo Švajcarsku, ali sledeći put hoćemo. Jedan tim igra Ligu šampiona, drugi Ligu Evrope, Vojvodina je značajno jača, Niš je jak, Čukarički je jak, Lučani, Napredak sve snažniji... - rekao je Vučić. 

- Mnogo je dobro kada vam klubovi uspešno igraju, zato hoćemo da uložimo i u Vojvodinu i Niš i druge klubove.

Foto: youtube.com/Tanjug News Agency official

16:14 - 20 MILIONA EVRA PO STADIONU - Na pitanje novinarke da li imamo novca za sve te stadione, Vučić je odgovorio da će to biti 20 miliona evra po stadionu, 8.200 fantastičnih mesta za gledaoce koji će moći normalno da sednu i uživaju. 

- Stadion će biti po međunarodnim, UEFA standardima, pokriveni, sa najmodernijim reflektorima, da će na njemu moći da igra reprezentacija, kaže Vučić, a u okviru stadiona će biti i drugih sadržaja.

16:05 - ULAGANJE U STADIONE - Uložićemo u ovih 6 stadiona - u Subotici, Zaječaru, Loznici, Kraljevu, Vranju i Leskovcu. Na proleće bi najkasnije trebali da krenemo sa radovima - rekao je predsednik tokom obilaska gradskog stadiona "Dubočica", gde će biti održana prezentacija budućeg izgleda stadiona.

- Građani će moći ovde da gledaju prvoligaški fudbal. Za godinu i nešto dana, ovde će ljudi moći da vide fantastičan objekat - rekao je Vučić novinarima i istakao da dobar stadion mnogo značiti građanima u tom delu Srbije.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official

Prezentaciji prisustvuju i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i gradonačlnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na stadionu ništa nije rađeno od 1981. godine, a u obnovu će biti uloženo 16 miliona evra. Kod gola, nalazi se i veliki transparent "Leskovac je uz Vučića".

Predsednik će potom obići radove na rekonstrukciji zgrade Opšte bolnice u Leskovcu.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Gaga

03.09.2019 14:38

Veliko hvala predsedniku Vucicu, sto je krenuo u obilazak Leskovackog kraja.

maja

03.09.2019 14:47

Bravo za predsednika Vucica i njegove realizacije svih ideja koje je napomenuo, nadamo se izgradnje stadiona, Srbija se enormno brzo razvija, ide u odlicnom smeru.

sabrina

03.09.2019 14:48

ulaganje u sportske terene poboljsace i kvalitet nasih sportista u radu

Sanja

04.09.2019 06:36

@sabrina - Ulaganje u zdravstvo i sport je jako važno za Leskovac ali i za celu srbiju