Mirković: Bastać priča o finansijama Beograda - vrhunac licemerja

Autor: Tanjug

Vesti

03.09.2019

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda kritikovao je danas politiku Saveza za Srbiju, koja je, kako kaže, prepuna laži i obmana, posebno pominjući predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

U saopštenju dostavljenom medijima, a povodom izjave Bastaća o tome da je Beograd pred bankrotom, Mirković pominje da je Bastać prethodne subote pokušavao da se fizički obračuna sa odbornikom Joksimovićem te da je svojim nastupom i izjavama prevazišao sve granice licemerja. 

- Licemerno je da o finansijama priča Bastać, čovek koji je više od 100 miliona dinara, ili svaki peti dinar građana Starog grada, ispumpao iz budžeta opštine i te pare kasnije koristio kako bi kupovao odbornike, sebi produžavao ostanak na vlasti, ali i tim novcem plaćao huligane koji su maltretirali radnike na Trgu, tukli se sa ogradama i saobraćajnim znacima kao i napadali svuda i na svakom mestu one ljude koji ne misle kao on i njegov šef Dragan Ðilas - navodi Mirković.

 

 

Uveren je da je to posledica nervoze koja je, kako tvrdi, zahvatila SzS zbog istrage koja se vodi protiv Ðilasove Dajrekt medije, te smatra da je sve to "ozbiljno uzdrmalo i siledžiju Bastaća jer je i sam svestan kakvim se sve kriminalom bavio i da će se možda i protiv njega neka takva slična istraga voditi".

S druge strane, konstatuje Mirković, Beograd je danas zahvaljujući politici Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučića jedno veliko gradilište i grad po meri svih građana, "sem propalih političara Ðilasa, Jeremića i Bastaća koji više ne mogu da se okoriste o njega".

Marko Bastać, član Predsedništva Stranke slobode i pravde, u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz te stranke, ocenio je da je Vlada Srbije odlukom da iz budžetskih rezervi uplati 220 miliona dinara u budžet gravnog grada priznala da se Beograd nalazi pred bankrotom, a što je, kako je naveo, posledica rada "nestručne, bahate, korumpirane gradske vlasti". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Nena

03.09.2019 16:39

Od njih nas ne može ništa začuditi.

Aki

03.09.2019 17:51

Kada Bastać nekome molariše, istog trena se setim soli koju je ukrao od gradjana.

Hedona

03.09.2019 19:49

Bastać bi trebao da podnese ostavku i raspiše izbore pre vreman, da dođu mladi ljudi na vlast u Starom gradu.

MAJA

03.09.2019 19:49

овај човек нема ни стида ни срама