Obradović otkrio svoj cilj: Hoću mesto ministra i sva direktorska mesta u javnim preduzećima

Autor:

Vesti

10.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boško Obradović otvorio je karte, pa priznao šta stoji iza ideje o bojkotu. Lider Dveri i jedan od čelnika Saveza za Srbiju otvorio je dušu, pa pored ministarske fotelje u vladi koja bi se formirala bez izbora, želi direktorska mesta u državnim preduzećima, kao i sve moguće pozicije oko kojih ima novca.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Boško Obradović

Naime, ako se pažljivo sluša šta je šef Dveri rekao, tačno se vidi kako Obradović zamišlja prelaznu vladu. Stoga, od Aleksandra Vučića zahteva da pristane na formiranje prelazne vlade, što bi liderima SZS otvorilo vrata od javnih preduzeća, što je nalik na atmosferu koja je pratila 5. oktobar, kada se kriznim štabovima upadalo u sve važnije državne institucije i javna preduzeća.

Obradović je potom do detalja opisao model po kojem bi njegova vlada, formirana bez izlaska na birališta i mimo volje građana, funkcionisala:

- Znate kako, kao u Crnoj Gori ili Makedoniji, uvodi se prelazna tehnička vlada, minimum od šest do 12 meseci, imate "koministre" u svim ministarstvima, i ne samo u ministarstvima nego i u javnim preduzećima, pa sve do lokalne samouprave, i onda kontrolišete kako će izgledati pripreme za te izbore, i to su fer i pošteni izbori, zato je tehnička vlada.

Sergej neće bojkot, oduvao SZS: Đilas se ponaša kao šiparica

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Sergej Trifunović

Predsednik PSG Sergej Trifunović na Tviteru je pokrenuo oštru polemiku porukom da nikako nije za bojkot, a čak je ušao u konfrontaciju i sa advokatom Vladimirom Gajićem iz Narodne stranke Vuka Jeremića. Ne izlazimo na izbore, to je prvo što radimo, pre i posle izbora, slobodne aktivnosti, napisao je Gajić, a Trifunović je poručio:

- OK. Smisliću svoj plan. Nego sam se ja nešto zanosio da bi trebalo da delamo zajedno. No, izgleda me niko nije ozbiljno shvatio, ili shvatio situaciju u kojoj je neophodno da delamo zajedno. OK, sam svoj plan dakle. So be it.

Dotakao se i Dragana Đilasa, koji tvrdi da je izdajnik svako ko izađe na izbore.

- Ko kaže da ćemo izaći na izbore? Zašto se u toj bezidejnosti ponašate kao šiparice iz IV3 i na moje pitanje: "Šta radite u bojkotu", odgovarate: "Pa ti onda izađi na izbore i budi Vučićeva lažna opozicija uta-ta-ta?" Ponašate se kao Đilas, koga pitam isto, a on izađe iz grupe - primetio je Trifunović.

OZBILJNA ŠTETOČINA

Potom se ustremio na Čedomira Jovanovića zamerajući mu što i on zagovora formiranje prelazne vlade.

- Čedomir Jovanović je prekopirao moju ideju koju ja pričam mesecima unazad - požalio je Obradović u gostovanju na televiziji N1.

Poruke i ideje koje je lansirao lider Dveri ismejao je čak i demokrata Goran Ješić, koji ga je na Tviteru nazvao štetočinom.

Retko glupa argumentacija sa pokušajem duhovitosti na nivou klinaca u prvom razredu

- Gledam Boškića na ŽN1infoBG, stvarno retko glupa argumentacija sa pokušajem duhovitosti na nivou klinaca u prvom razredu i razumevanjem politike tipa Žika Obretković! - napisao je Ješić.

A zatim je ređao tvitove:

- Ono kada se Boškić poziva na izveštaje Fridom hausa i EK!:)))) Ozbiljna štetočina ovaj Obradović, ozbiljna! Uspeh da zaključim na osnovu gostovanja Boškića na ŽN1infoBG da lideri čekaju Boldrika za novi plan SZS! Nije loše!

MOJ STAV

Dejan Vuk Stanković, analitičar

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Obradović hoće vlast bez izbora, resurse za sticanje finansijske i svake druge moći, privilegije bez osnova. Moralno sporni politikant koji glumata kritičara. U osnovi nedosledan i željan vlasti.

PLAN DRUŽINE

Potpredsednik SNS Miloš Vučević za naš list poručuje da Ðilas, Vuk Jeremić, Obradović i ostala družina imaju cilj da preuzmu vlast bez izbora:

- Da im Vučić da mandat, a da poslanici SNS izglasaju vladu koju bi tajkuni sastavili. Onda da pohapse i lustriraju političke protivnike, sa tendencijom da i vešala nisu isključena. Posle toga da nastave sa pljačkanjem narodnog novca. E tek posle svega toga biće ispunjeni uslovi za "fer" izbore. Što se tiče SNS i predsednika Vučića, dobili su odgovor. Nema prelazne vlade, nema vlasti bez izbora. Jedino građani, i isključivo na izborima, odlučuju ko će biti u parlamentu, ko će formirati Vladu.

Vučević: Nema prelazne vlade, nema vlasti bez izbora. Jedino građani na izborima odlučuju ko će formirati Vladu

Vanja Vukić, šef kabineta prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, u izjavi za Srpski telegraf kaže da ljudska glupost nema granice, ali da je Obradović baš preterao.

Vukić: On bi da bojkutuje izbore, a da bude na vlasti, da ne izađe na izbore, a da bude ministar

- On bi da bojkutuje izbore, a da bude na vlasti, da ne izađe na izbore, a da bude ministar. Suština je sada jasna, njihov cilj je sticanje imovinske koristi, a za narod ih baš briga - zaključuje Vukić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
ceca

10.09.2019 05:47

Obradoviću lični interes ispred svega

nada

10.09.2019 05:47

Previse se on zaleteo.

Obrad Pavlovic

10.09.2019 05:53

Obradovic je dokazao da ga samo novac interesuje, ne gradjani niti interesi Srbije, on iskljucivo radi za svoj dzep. Licemer pokvareni.

Vlasta

10.09.2019 06:11

Opozicija kao i obično planira kako da napuni džepove.