Đilasove tri ucene za Demokratsku stranku

Autor:

Vesti

11.09.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas svoje bivše saborce u DS drži u dužničkom ropstvu i finansijski ih ucenjuje da pristanu na bojkot predstojećih izbora, iako se veliki deo demokrata tome suprotstavlja.

RepublikaFoto: Tanjug/V.Lukić/D. Goll
NEPRISTOJNA PONUDA: Đilas i Lutovac

Kako otkrivaju izvori Srpskog telegrafa upućeni u dešavanja u opoziciji, finansijski aspekt je tek deo paketa kojim Đilas ucenjuje demokrate:

- Đilas je otkupio stranački dug u iznosu oko 50 miliona dinara 2015. godine, nabijao im je kamate svake godine, a danas mu DS i dalje duguje milione dinara. Đilas na osnovu tog duga ima veliki uticaj na rukovodstvo stranke, pre svega na Zorana Lutovca, koji zastupa ideju bojkota izbora. Tome se, međutim, suprotstavlja onaj deo DS koji je u parlamentu, ali otpor postoji i na lokalnom nivou, što Đilasu komplikuje stvari. Zbog toga im preti da će ih medijski rastrgnuti preko TV N1 i da će ih na protestima poimence imenovati kao izdajnike i čitati njihova imena ako se usude da mu protivreče...

O zategnutim odnosima sa Đilasom juče nije želeo da priča niko od demokrata, dok Đilas ne daje izjave za naš list.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official

Rajić: Na daljinski upravljač

Analitičar Centra za društvenu stabilnost Predrag Rajić za Srpski telegraf kaže da Đilas preko daljinskog upravljača manipuliše DS i to preko Zorana Lutovca.

- Međutim, ako Đilas uspe da ih uceni da pristanu na bojkot, to će ih sasvim sigurno dovesti do gašenja. Trenutno DS na nivou Srbije ima podršku između jedan i jedan i po odsto, loše stoje, a ako idu Đilasovom smernicom, to će ih politički sahraniti - zaključuje Rajić.

Finansije Demokratske stranke ponovo su, posle februara prošle godine, izbile u prvi plan nakon što su članovi glavnog odbora te partije odbili da u dnevni red zasedanja uvrste predlog Srboljuba Antića da se razgovara o stanju duga i visini blokade te stranke. Antić je tada rekao da je račun DS u blokadi već pet godina zbog duga od 7,9 miliona evra koji je nastao 2012. u vreme nekadašnjeg predsednika demokrata Borisa Tadića, koji stranački lideri posle njega nisu sanirali.

Račun DS trenutno je u blokadi za 78.472.872 dinara, što se vidi i po podacima Narodne banke Srbije. Konačnu odluku o tome da li će bojkotovati izbore ili ne demokrate će doneti posle 15. septembra na sednici glavnog odbora.

Nimalo slučajno, pre mesec dana pokrajinski poslanik DS Nenad Borović rekao je da ih Đilas finansijski uništava.

- Lider SZS otkupio dug DS prema banci za 38 miliona dinara, a onda potpisao ugovor s tom strankom, u kome se navodi da mu dugujemo 49 miliona. Na sve to nam obračunava kamatu 18 odsto - rekao je Borović. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Mirjana

11.09.2019 06:07

Ucenjivackom politikom se ne postizu ciljevi, to je samo vestacko odrzavanje.

ceca

11.09.2019 06:12

Đilas nastavlja sa ucenama.

ceca

11.09.2019 06:14

Đilas uništava koalicione partnere

MIra

11.09.2019 06:16

Au Djiki tako za svoje prijatelje, šta bi tek drugima uradio...