Predsedništvo studentskog parlamenta univerziteta protestantima: Ne možemo da radimo, ugrozili ste prava oko 100.000 studenata!

Autor:

Vesti

16.09.2019

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studentski parlament univerziteta u Beogradu (SPUB) ustao je protiv "lažnih studenata" koji već nekoliko dana drže Rekorat u blokadi. Ova organizacija se putem Fejsbuka obratila Đilasovim pristalicama objasnivši da im zaludna grupa onemogućava da nesmetano rade.

RepublikaFoto: www.bg.ac.rs
Zgrada Rektorata

"Dana 16.09.2019. godine zbog ugroženosti prava oko 100 hiljada studenata Univerziteta u Beogradu održana je hitna sednica proširenog predsedništva Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu. Legitimno izabarnim studentskim predstavnicima onemogućeno je održavanje sednice u svojim prostorijama unutar zgrade Rektorata, od strane okupljenih studenata koji su blokirali zgradu.

Predsedništvo Studentskog parlamenta jednoglasnog je mišljenja da ovakvo izražavanje stavova ugrožava nastavni proces i koči rad službi koje su na usluzi svim studentima.

Naglašavamo da je onemogućeno korišćenje prostorija Rektorata u kojima se održavaju ispiti, predavanja i konsultacije, podnošenja dokumenata i njihovo lično preuzimanje, kao i održavanje svih sednica, komisija i sastanaka koje doprinose poboljšanju uslova studiranja i rešavanju njihovih problema, kao i potpisivanje međunarodnih ugovora o razmeni studenata.

Studenstki parlament UB je u okviru svojih ovlašćenja uvek, kao i do sada, otvoren za sve zahteve studenata. Ne podržavamo bilo kakav vid političkog sučeljavanja unutar celokupnog Univerziteta u Beogradu, zbog toga ovim putem apelujemo da se vrata Rektorata otvore i da se svima omogući redovno funkcionisanje.

Nadamo se da će nemile scene koje su se dogodile prethodnih dana u Rektoratu biti zamenjene institucionalnim rešenjem brojnih problema studenata", stoji u postu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

16.09.2019 16:42

Opozicija nema hrabrosti da se suoči sa realnošću da nemaju nikakvu podršku. Lakše im je da bojkotuju izbore, nego da javno proživljavaju sramotu koja bi im se desila, ako se u međuvremenu ne predomisle da ipak učestvuju na njima.