Stefanović: Srbija ne izvozi oružje u Jemen, a ni moj otac se ne bavi tim

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.09.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović negirao je danas navode da je firma GIM, koja se bavi izvozom oružja, u vlasništvu njegovog oca Branka Stefanovića i istakao da njegov otac nije vlasnik te, niti bilo koje firme koja se bavi izvozom naoružanja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nebojša Stefanović

- Moj otac nije vlasnik te firme niti ima bilo kakve veze sa izvozom oružja - rekao je Stefanović novinarima posle prezentacije srpsko-kineske mešovite patrole, a na pitanje o tvrdnjama portala "Arms voč" u kojima se dovode u vezu Stefanovićev otac i izvoz oružja u Saudijsku Arabiju iz koje se kasnije odlazi u Jemen.

Stefanović je naveo da "Arms voč" nije međunarodni portal, da je registrovan u Bugarskoj i da ga prati stotinak ljudi. Podsetio je da su se povodom tog pitanja oglasili Ministarstvo odbrane i firma ''''Krušik'''' i više puta pružili konkretne podatke.

- Kada se svi oglase i daju podatke, onda morate da se branite od nečega što je neko naveo na parčetu papira i rekao da je to istina. Državne insitucije su ponudile konkretne dokaze, a moj otac sa tim nema nikakve veze - rekao je Stefanović. Naglasio je da Srbija ne izvozi oružje u Jemen, već isključivo u zemlje koje imaju međunarodnu dozvolu i koje nisu pod međunarodnim sankcijama.


Kako je rekao, nikada se niko nije žalio niti je tvrdio da je Srbija prodala oružje nekoj zemlji za koju nema dovoljno informacija. - Države poput SAD-a i Velika Britanija izvoze oružje u Saudijsku Arabiju, kao i veliki broj država EU, zašto bi to bilo zabranjeno samo Srbiji, ne vidim razlog - rekao je Stefanović.

Primetio je da se tema o izvozu oružja spominje kada se pomene 60 milijardi dinara koje su prošle preko računa Dragana Ðilasa i kada se spomene korupcija u redovima bivše vlasti. Predstavnici dela opozicije ranije su optužili predsednika Srbije Aleksandra Vučića i oca ministra Stefanovića, Branka Stefanovića, da stoje iza izvoza oružja iz Srbije u Saudijsku Arabiju, koje preko posrednika navodno završava u Jemenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Darko

18.09.2019 10:16

Jos jedna laz plasirana od strane Djilasovaca.

Mila

18.09.2019 10:21

Cime se ova opozicija vise nece baviti?! Sve same lazi. I tako uvek.

Helena

18.09.2019 10:23

Srbija postuje sve medjunarodne zabrane.

Jana

18.09.2019 10:24

Opozicija nastavlja lazi na racun ministra.