Saslušan još jedan Šiptar OVK u Hagu

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2019

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je bivšeg komandanta OVK Naima Maljokua na saslušanje, u svojstvu svedoka, preneo je prištinski portal Periskopi.

RepublikaFoto: youtube.com/RadioEvropaLire
Specijalni sud za ratne zločine OVK

Kako se navodi, Maljoku je nastanjen u Ljubljani i danas je odgovarao na pitanja tužioca Specijalnog suda u kancelarijama Okružnog suda u Ljubljani.

- Specijalno tužilaštvo i ja bili smo jednake stranke u Sudu - naglasio je Maljoku.

On je naveo, kako prenosi portal, da je na taj način "ispunio svoju obavezu prema pravdi".

Prišštinski mediji javljaju da je desetine poziva Specijalnog suda za zločine OVK poslato nedavno na adrese nekadašnjih pripadnika OVK. Poslednja sasluššanja zakazana su za početak oktobra, posle čega se očekuju i prve optužžnice.

Do sada je Specijalni sud u Prištini ispitao tridesetak bivših pripadnika OVK, uključujući i nekoliko ključnih komandanata, poput Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Sokolja Baotu, Naima Maljokua, Rustema Mustavu, Samija Ljutakua, Sokolja Dobrunu, Hazifa Mehmetija, Safeta Alju i Sabajdina Cenu, podseća RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading