Sramno! Otkrivena još jedna obmana "Danasa": Boškovu saradnicu predstavili kao "profesorku sa Berklija" koja podržava proteste studenata!

Autor: Republika

Vesti

19.09.2019

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dnevni list "Danas" je još jednom raskrinkan u svojoj nameri da spinuje javnost! U želji da podrže proteste studenata, na naslovnoj strani su objavili priču "Profesorka sa Berklija podržala protest", međutim, ta profesorka je dobro poznata srpskoj javnosti i svakako nije nezavisni analitičar sa objektivnim tumačenjem dešavanja jer je donedavno bila potpredsednik jedne opozicione političke opcije!

Foto: Republika
Naslovna strana Danasa

Naime, reč je o ženi koja je bila potpredsednik "Dveri"! Samim tim, jasno je koja je bila namera "Danasa" kada je svesno prećutao da istakne te detalje iz njene biografije. Prof. dr Jasmina Vujić je sada član Političkog saveta "Dveri" i profesor na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju.

U tekstu "Danasa" navodi se kako profesorka dolazi u Srbiju jednom godišnje i da je iz medija saznala za upad u Rektorat, što je teško zamislivo budući da je i te kako upućena u politička dešavanja u zemlji.

RepublikaFoto: youtube.com/Srpski pokret DVERI
Boško Obradović i Jasmina Vujić

Na osnovu navedenog, očigledno je da je namera opozicionog dnevnog lista bila da u svrhu popularizacije i davanja kredibiliteta protestu, napravi tekst koji ostavlja utisak da profesori iz svetski priznatih i renomiranih univerziteta daju svesrdnu podršku studentima.

U naslovu nije istaknuto o kojoj profesorki je reč, čak ni u podnaslovima nije jasno naznačeno ko to zapravo podržava studente tako da nameru autora dalje ne treba objašnjavati.

Ime profesorke Vujić se u tekstu pomnje tek u pretposlednjem pasusu, u formi komentara na proteste, a onda se njena pozicija i podrška guraju u prvi plan. Sve govori da je reč o klasičnom spinu i pokušaju obmane javnosti.

Srpski telegraf zatražio je komentar od glavnog i odgovornog urednika ovog lista, a on je odgovorio ovako:

- Apsolutno namerno je napisano da je ona profesorka sa Berklija jer ona to i jeste. U toj funkciji je tamo i bila, a ne dan ranije sa delegacijom Dveri - rekao je Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik "Danasa".

Foto: Republika
Tekst u listu "Danas"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading