Maja Gojković o protestima u Rektoratu: Skandal! Narušena je autonomija univerziteta

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.09.2019

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blokadom rektorata narušena je autonomija univerziteta, ocenila je danas predsednica parlamenta Maja Gojković dodajući da je skandal to što je grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji „Jedan od pet miliona“ upala u Rektorat i zauzela ga i na taj način ucenjivala državu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

- Autonomija univerziteta je narušena. Narušena je. Tačka. Evo ja ću to da potpišem, neka me stave na stub srama, gde god hoće u medijima. Skandal je to što se desilo pre nekoliko dana, da grupa studenata koja pripada političkoj grupaciji ''Jedan od pet miliona'' upadne u Rektorat i zauzme Rektorat i ucenjuje državu, ucenjuje Vladu Srbije da im ispuni nešto što im je palo na pamet da Vlada ispuni - kazala je Gojković na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na Predlog izmena zakona o visokom obrazovanju.

Kako je kazala, država mora da bude mudra u ovom slučaju, da se prati šta se tamo dešava.

- Jedan od pet miliona“ imaju jednu posebnu taktiku kako da zadaju udarac svojoj državi, a to je da napadaju meko tkivo, tamo gde su svi osetljivi, a to je obrazovanje - kazala je Gojković.

Ocenila je da je najlakše manipulisati punoletnim ljudima koji studiraju, odnosno napadati nauku.

Poručujući Vladi Srbije da može da računa na podršku parlamenta, Gojković je kazala da su oni ti koji predstavljaju građane Srbije koji ne upadaju u Rektorat i koji nauku shvataju na ozbiljan način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

19.09.2019 14:55

Pusti se gospođo tih balada i epskih priča,to nisu studenti i ne zaslužuju to da budu dok se bave politikom umesto da vredno uče i polažu ispite pa da srbiji podare znanje.To studentsku lakrdiju razbucaj te pa neka idu u Ameriku da studiraju pa kad plate godinu debelim parama,plakali bi za Srbijom.