Čomićeva o učešću DS u SZS: Tu smo privremeno, bojkot uvek rizik

Autor: Tanjug

Vesti

19.09.2019

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoka zvaničnika opozicione Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić ocenila je da je bojkot izbora uvek rizik, jer može da dovede do zamiranja političkog života i u strankama i u javnosti, i navela da je status DS u Savezu za Srbiju, koji se zalaže za bojkot, privremen.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Čomić

U intervjuu za sutrašnji Kurir, ona je, pošto je DS donela uslovnu odluku da će bojkotovati izbore, rekla da ta stranka želi saradnju sa Evropskim parlamentom i njegovo posredovanje u izgradnji vladavine prava u Srbiji i političkom dijalogu.

- Oni su ponudili dobre usluge za stvaranje dijaloga, znanje, uticaj i veštine, i mi smo spremni da u takvom dijalogu učestvujemo. EU je civilizacijski imperativ Srbije - kaže Čomićeva, koja je generalna sekretarka DS-a i poslanica u Skupštini Srbije.

Na pitanje šta bi trebalo da se dogodi da se demokrate vrate u poslaničke klupe pre raspuštanja ovog skupštinskog saziva, pošto DS bojkotuje i Skupštinu, ona odgovara: "Odustajanje od verbalnog nasilja, naručenih jezičkih prostakluka, ruganja vladavini prava, zloupotrebe Poslovnika, procedura i razumevanje koncepta parlamentarne demokratije".


Na pitanje kako bi ocenila status DS-a u Savezu za Srbiju, Čomić je odgovorila da je on privremen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Irena

20.09.2019 07:13

Kakve su ovo sad reci.

Vesna

20.09.2019 07:46

Comiceva ublazava stav DS o bojkotu izbora .

Nikola

20.09.2019 07:47

Zašto sve vreme ne dajete nikakve predloge gradjanima ako vam je stalo do njih?

ceca

20.09.2019 07:53

Bojkot je najgora opcija.