Mirković: Teror SZS-a nezapamćen na političkoj sceni u Srbiji

Autor: Tanjug

Vesti

23.09.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Aleksandar Mirković osudio je danas okupljanje pristalica Saveza za Srbiju (SzS) ispred stana u kome živi zamenik gradonačelnika Goran Vesić s porodicom i istakao da je to još jedan pokazatelj kakvim se metodama služe oni kojima je, kako kaže, isključivo stalo da opet dođu na vlast.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mirković

Mirković je ocenio da takav vid "zlostavljanja i terora" političkih neistomišljenika nije zapamćen na političkoj sceni u Srbiji.

- Ako je Dragan Ðilas mislio da će na ovaj način uplašiti Gorana Vesića ili bilo koga od nas, da ne postavljamo pitanje kako se obogatio, grdno se prevario - kazao je Mirković na konferenciji za novinare ispred Starog dvora.

Kako je rekao, nije prvi put da Ðilasovi sledbenici dolaze ispred Vesićeve kuće i postavio je pitanje šta je sledeće.

- Da li će Ðilas ponovo platiti još nekoga, pa će nam sledeće nedelje upadati po stanovima, samo zato što postavljamo ključno pitanje - kako je Ðilas od tri propale firme iz Češke i 74.000 evra, koje je doneo u Srbiju, danas u poziciji da ima čak 25 miliona evra, samo u nekretninama - kazao je Mirković.

Ocenio je da se kontinuirano nasilje SzS-a ponavlja iz dana u dan i dodao da su ispred Starog dvora Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać i njihovi sledbenici napali žene zaposlene u gradskoj upravi i da im nisu dozvolili da izađu iz zgrade.

RepublikaFoto: Republika
Protest ispred Vesićeve kuće

- Upad u RTS sa motornom testerom, napad na novinarke TV Pink, napad na žene i pokušaj fizičkog obračuna sa svakim ko postavi pitanje i ko nije saglasan sa njihovom politikom, dovoljni su razlozi da budete ugroženi i izloženi napadu - kazao je Mirković i naglasio da to nije dobro i da nije normalno.

Pozvao je lidere SzS-a, Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića da "spuste strasti" i da se vrate u gradski parlament i tamo argumentovano diskutuju o čemu god žele.

- Parlament je jedino mesto da raspravljamo i polešimo i da se tu kaže sve što se ima. Ovakve metode su nedopustive - poručio je Mirković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (46)

Loading
Miki

23.09.2019 11:50

Djilas i gospoda iz SzS kako vreme odmice sve su nasilniji, to znaci da su i oni shvatili da su izbori neizbezni i da oni na njima nemaju sanse, a pojacavaju nasilje na ulicama, kako bi isprovocirali vlast da primeni silu i tako svetu posalju poruku kako su oni zrtva vlasti.

Danica

23.09.2019 12:08

Opozicija je presla sve granice.Njihovo ponasanje je za svaku osudu.

Nikola

23.09.2019 12:17

Nije prvi put da Ðilasovi sledbenici dolaze ispred Vesićeve kuće, dokle više zlostavljanje onih koji ne misle isto kao opozicija?

ceca

23.09.2019 12:25

Zlostavljanje i teror političkih neistomišljenika nije zapamćen na političkoj sceni u Srbiji, a SzS ne zna drugačije.