Gradi na divlje i preti pištoljem! Da li je ovo najbahatiji investitor u Srbiji?

Autor:

Vesti

24.09.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milojko Vuković, vlasnik firme "Roling invest", najbahatiji je investitor u Srbiji koji smatra da zakoni za njega ne važe! Vuković je usred Beograda, bez ikakve dozvole, sagradio stambenu zgradu od čak osam spratova, a kad su se komšije pobunile, on im je zapretio pištoljem. Nelegalni objekat nalazi se na placu od pet ari u Ulici kneza Višeslava u opštini Rakovica. Plac i zgrada, po katastarskim dokumentima do kojih je došao Srpski telegraf, vodi se na ime njegovog sina Alekse i na ime Slobodana Rankovića, iako iza svega stoji Milojko sa svojom firmom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Međutim, Milojko negira da ima bilo kakve veze s tim. - Ne, taj objekat nema veze sa mnom. Moje ime nigde ne piše i ne znam odakle vam informacija da sam ja vlasnik tog objekta - kratko je rekao Vuković za Srpski telegraf.

Stanari ulice u kojoj je na divlje nikao soliter kažu da već godinu dana pokušavaju da zaustave bahatog građevinca. - Milojko je plac od pet ari kupio od Radmile Tešanović, srušio je njenu staru kuću i tu počeo da gradi zgradu. Nije ispoštovao nijedan zakon, zida bez ikakvog papira i dozvole, nema strujomer i vodomer, pa i struju i vodu koristi bez ičijeg dopuštenja. Mi smo se pobunili, a on nam je pretio pištoljem, zbog čega smo protiv njega podneli više krivičnih prijava - ispričao je za Srpski telegraf jedan od komšija Vukovića (ime i prezime poznati redakciji).

Inspekcija iz Rakovice, kažu, šest puta je zatvarala gradilište, radove je obustavila i Skupština grada, ali džaba. Milojko bi jednostavno uklonio znak i postavljene trake, pa nastavio sa gradnjom.

Inspekcija je šest puta zatvarala gradilište i radove obustavljala Skupština grada, ali Milojko samo ukloni znak i trake i nastavi da gradi

- Zgrada u osnovi ima oko 500 kvadrata iako je zakon propisao da na ovoj lokaciji zgrada može da zauzme samo 50 odsto placa. Sa bočne strane nema praznog prostor, pa nam na krov i u naše dvorište padaju grede, malter i daske sa njegove zgrade, koja je potpuno neobezbeđena - žale se komšije.

I golim okom je vidljivo da je zgrada nagnuta na desnu stranu, da nema zaštitnu ogradu niti skele, pa je nebezbedna kako za radnike tako i za stanare okolnih kuća jer nikad ne znaju šta može da im padne na glavu.

KOMŠIJA: Mi smo se pobunili, a on nam je pretio pištoljem, zbog čega smo protiv njega podneli više krivičnih prijava

- Pre dva meseca jedna greda je pala u naše dvorište i smrskala stolicu. Sreća, pa nikog nije bilo u blizini jer da je pogodila čoveka u glavu sa visine od osam-devet spratova, sigurno bi ga ubila - kažu komšije koje su posle ovog incidenta pozvale policiju koja je napravila zapisnik.

Stanari Ulice kneza Višeslava apeluju na nadležne službe da hitno reaguju i spreče tragediju koja može da se dogodi svakog dana zbog dasaka koje im vise nad glavom i sve to zbog neodgovornog i bahatog Vukovića.

U opštini Rakovica tim povodom su nam rekli da su upoznati sa divljom gradnjom u Kneza Višeslava 53, ali da je to u nadležnosti Sekretarijata za inspekcijske poslove grada. Poslali smo pitanja i nadležnim gradskim službama, ali odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Pobuna stanara u Ustaničkoj ulici

Milojko Vuković i njegov "Roling invest" našao se u centru skandala još 2017, kada je počeo nadogradnju čitavog sprata u pet lamela u Ustaničkoj ulici na Konjarniku, i to na osnovu rešenja starog 23 godine! Stanari ovih zgrada su se pobunili jer im je blokiran izlaz na krov, koji su čuvali ljudi koje je postavio Vuković. Međutim, u Sekretarijatu za inspekcijske poslove tada su objasnili da je dozvolu za nadziđivanje dobila stambena zadruga "Podstanar" 1994, ali da nisu ispoštovali rokove i da su kasnije prava prodali Vukovićevoj firmi "Roling invest."

Tabla sa imenom investitora, brojem katastarske parcele i vremenom trajanja radova, koja bi po zakonu trebalo da bude na vidnom mestu - na ogradi gradilišta, na Vukovićevoj zgradi je zakačena za drugi sprat. Neodgovarajućih je dimenzija i sa ulice je potpuno nečitka. Napisana je pogrešna adresa i nemoguće je sa te razdaljine ustanoviti ko je nadležan za ovo gradilište.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading