Vučić u Njujorku: Rama i Zaev dolaze u oktobru u Srbiju! Tačija nisam video, on se šeta po hodnicima!

Autor: Republika

Vesti

24.09.2019

13:20 >> 13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Njujorku, a tamo prisustvuje brojnim sastancima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je imao korektan, dobar i konkretan razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Njujorku o tome kako dijalog treba da izgleda kad se formira Vlada u Prištini.

- Razgovarali smo o pojedinim ekonomskim projektima. Ja sam rekao da mi je žao što je Folksvagen otišao u Tursku iako to nema veze sa njom. Ja verujem da ćemo uspeti da se izborimo za brojne nemačke investitore - kazao je Vučić.

Predsednik je otkrio i kako su tekli ostali sastanci.

- Razgovarali smo jutros sa gospodinom Guterešom. Sa njim smo imali dobar sastanak, on je pohvalio zalaganje Srbije za mir i stabilnost. Imali smo sastanak i sa Micotakisom, nama je važno da nas naši grčki prijatelji podržavaju u našoj borbi za očuvanje dijaloga. Grčka neće menjati svoj stav, rekao je on - kazao je Vučić.

- Imao sam važan sastanak sa Ramom i Zaevim, očekujem ih 9. i 10 oktobra u Novom Sadu. Smatram da je važno što smo pokrenuli ideju o regionalnoj saradnji. Želimo da se ekonomski povezujemo i da na taj način izlazimo i pred EU i druge kao zajednički blok - kazao je on.

- Taj sastanak je važan jer smo ujedinili ideju o slobonijem protoku robe i usluga između tri zemlje. To je veliki pomak jer želimo da zajednički nastupamo pred drugim zemljama sveta - rekao je predsednik Srbije.

- Posle kancelarke Merkel, ovo su važni susreti sa Rikerom i Palmerom, a što se tiče Tačija - nisam ga video, da jesam ja bih razgovarao sa njim. Tači je ovde kao i Vuk Jeremić, šetaju se po hodnicima i grickaju kokice. A ja nemam problem da razgovaram sa njim, da me je pozvao - istakao je Aleksandar Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Helena

24.09.2019 13:36

Ekonomija je ono sto nas povezuje,a time i relaksira sve druge odnose.

Nikola

24.09.2019 14:02

Можда се на Балкану може нешто договарати! Ако би се то десило Шиптари би морали да легну на руду јер би остали без подршке суседних земаља!

Boza

24.09.2019 15:03

Ove posete ce biti zaista bitne za Srbiju.Dobro nam dosli.

Jana

24.09.2019 15:38

Dobro je da ekonomski saradjujemo sa svim zemljama. Sto se Tacija tice on negde po hodnicima vreba svetske lidere da se slika za uspomenu.