Predsednik Vučić otkrio: Evo šta mu je Tramp rekao o Srbima tokom kratkog susreta u Njujorku

Autor: Tanjug

Vesti

25.09.2019

17:56 >> 17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je šta mu je odgovorio njegov američki kolega Donald Tramp tokom kratkog susreta na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

- Iskoristio sam priliku da predsedniku Trampu ukažem na njegovu veliku popularnost u našoj zemlji i da ga pozovem da poseti Srbiju. On je rako da zna koliko su Srbi dobar i veliki narod i da zna da mi je obećao da će doći u Srbiju - otkrio je predsednik Vučić uključujući se iz Njujorka u Dnevnik RTS, uz opasku da naši ljudi više vole estradne stvari nego suštinske.

Kao primer je naveo vest o radu na zajedničkom tržištu sa Severnom Makedonijom i Albanijom, za koju je rekao da gotovo nikoga nije zainteresovala a koja donosi korenite promene za ceo region.

Sumirajući jučerašnji sastanak sa Filipom Rikerom i Metju Palmerom o kosovskom problemu, šef države je podvukao da za Srbiju nema ružičastih rešenja.

- Amerika želi rešenje Kosova, otvoreni su da čuju svako različito mišljenje, ali oni žele rešenje - rekao je između ostalog predsednik Srbije.

 

 

Dodao je da Beograd nudi rešenja i da ne može da kaže da li Albanci žele to da čuju jer dugo nema kontakte s njima.

Navodi da nema ružičastih rešenja i naglašava da je važno da se nastavi brži ekonosmki razvoj, da budu veće plate i penzije, da se sagradi više puteva, ali i da se brine o narodu na Kosmetu, nacionalnim i državnim interesima.

Kako kaže, to sve nije lako i jednostavno, a nije sve ni moguće dobiti. Kaže da će se boriti da popravi poziciju Srbije i da izvuče što više za narod.

 

Radimo na povlačenju priznanja Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su u toku intenzivni razgovori "sa drugim zemljama" o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

- Oni (predstavnici Prištine) su nas juče oslobodili svake odgovornosti, rekli su da su došli po nova priznanja nezavisnosti Kosova. Sada javno kažem - mi radimo na novim povlačenjima priznanja, oni rade svoj posao, a mi svoj, pa "ajde da vidimo ko će biti uspešniji" - rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da na tome da izdejstvuju u Njujorku nova priznanja tzv. Kosova ne rade samo predstavnici Prištine, već Albanija i njihov ministar spoljnih poslova, koji je inače poreklom s Kosova.

- Oni otvoreno kažu da to radi druga država. Nema problema, mi smo sami, malo ko hoće da nam pomogne, mnogi nas potcenjujuju i potcenjivali su nas ali naš odgovor je efikasan i odgovoran -rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Helena

25.09.2019 19:37

Nadamo se da ce ispuniti obecanje i doci u Srbiju.

Mata

25.09.2019 19:39

Nova povlacenja priznanja Kosova su nas trenutni prioritet

Dragojlo

25.09.2019 20:05

Nadamo se da ce Amerika napokon pomoci Srbiji po pitanju Kosova .

Bb0

25.09.2019 22:50

Predsednik Tramp dobro je dosao!