Potpisani sporazumi! Dačić se u Njujorku sastao sa ministrima spoljnih poslova Bolivije i Malte

Autor: Republika

Vesti

25.09.2019

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, imao je danas bilateralni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Višenacionalne Države Bolivije Dijegom Pari Rodrigesom i sa ministrom inostranih poslova Malte Karmelom Abelom.

RepublikaFoto: MSP
Dačić i Rodriges

Tokom sastanka sa Rodrigesom, potpisan je Sporazum o uspostavljanju mehanizma političkih konsultacija. 

U prijateljskom i srdačnom razgovoru dva ministra su se složili da rade na unapređenju bilateralne saradnje i nastave sa pružanjem međusobne podrške na međunarodnom planu. Kao oblast od posebnog interesa za saradnju izdvojeno je obrazovanje. 

U razmeni mišljenja o međunarodnim odnosima utvrđen je visok nivo usaglašenosti stavova o najvažnijim pitanjima koje trenutno okupiraju međunarodnu zajednicu. 

Ministar spoljnih poslova Bolivije potvrdio je principijelnu podršku svoje zemlje Srbiji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Šef srpske diplomatije je pozvao bolivijskog kolegu da u najskorije vreme poseti Srbiju.

RepublikaFoto: MSP
Ministri spoljnih poslova Srbije i Malte

Sastanak sa ministrom inostranih poslova Malte Karmelom Abelom

Ministri su potpisali  Sporazum o saradnji između diplomatskih akademija dve države.

U razgovoru koji je usledio ministri su se složili da će potpisani Sporazum dati dodatni podstrek saradnji između dva ministarstva spoljnih poslova, a samim tim i dve države.

U prijateljskom razgovoru ministar Dačić je istakao ulogu i doprinos koji srpski državljani - državljani sa privremenom boravkom i radom na Malti daju malteškom društvu i privredi.

Ministar inostranih poslova Malte je istakao važnost intenziviranja razmena poseta na visokom i najvišem nivou u cilju što boljeg međusobnog razumevanja i unapređenja bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading